Milli Futbolcu Mert Müldür Açiklamasi 'Grubu Üçüncü Bitirmek Ve Kazanmak Adina Baski Yapmaliyiz'

'Isviçre maçi zor bir maç olacak. Herkes çok üzgün ama bir an önce toparlanmamiz gerekiyor'

A Milli Futbol Takimi'nin savunma oyuncularindan Mert Müldür, 2020 Avrupa Sampiyonasi'na (EURO 2020) büyük hedeflerle geldiklerini ancak ilk iki maçta aldiklari sonuçlar nedeniyle üzgün olduklarini belirtti.

Mert Müldür, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) internet sitesinde yer alan açiklamasinda, sampiyonanin su ana kadar istedikleri gibi gitmedigini aktararak, "Ilk iki maçimizi kaybettik. Bu çok üzücü bir durum. Daha iyi sonuçlar elde etmeyi hedeflemistik. Büyük hedeflerimiz vardi fakat iki maçta iki maglubiyetle baslamak bizim için kötü oldu. Ama bir an önce toparlanmamiz gerekiyor. Üçüncü bir maçimiz var ve buna her sekilde hazirlikli olmaliyiz. Grubumuzu üçüncü bitirmek ve kazanmak adina baski yapmaliyiz. Her seye ragmen turnuvayi olumlu bir sonuçla kapatmaliyiz." degerlendirmesinde bulundu.

Yarin Isviçre ile yapacaklari karsilasmanin kolay geçmeyeceginin altini çizen Mert, "Isviçre maçi zor bir maç olacak. Herkes çok üzgün ama bir an önce toparlanmamiz gerekiyor. Üçüncü maç da bizim için çok önemli ve umarim kazaniriz. Italya ve Galler ile karsilastirirsak, Galler karsisinda daha fazla sansimiz vardi ama onlari sonuca çeviremedik. Eger basarabilseydik çok daha iyi bir sonuç alabilecegimize inaniyorum. Küçük bir sans olsa da eleme turuna çikmak istiyoruz. Gruptan çikamasak da turnuvayi iyi bitirmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandi.

Turnuvanin 11 ülkede, 11 ayri sehirde oynanmasinin taraftarlar için iyi bir deneyim oldugunu aktaran Mert Müldür, sunlari kaydetti:

"Avrupa'nin dört bir yanindaki taraftarlar stada gelme firsatina sahipler. Maçlarimizin Bakü'de olmasi aslinda bizim için çok iyi oldu. Azerbaycan halki bizi terk etmedi. Onlar her zaman bizimleydi. Yaklasik bir buçuk yildir taraftarlarin önünde oynamamak herkesi çok üzdü. Taraftarlar da bu oyunun bir parçasi. Geri döndükleri için çok mutluyuz. Herkesi bir arada görmek bizi çok mutlu ediyor. Insanlari daha da mutlu ediyor. Yani çok daha iyi bir durum. Turnuva boyunca taraftarlarimiz bize de destek oldular. Onlara tesekkür etmek isteriz. Iyi bir sonuç alamasak da umarim bizi desteklemekten vazgeçmezler. Bize inanmaya devam etsinler. Önümüzdeki maçlarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisacagiz. Benzer bir mesaj Azerbaycanli taraftarlarimiza da göndermek isterim. Onlara da sonsuz tesekkürlerimizi sunuyorum."

Kaynak: AA