Milli Futbolcu Halil Dervisoglu Açiklamasi 'Istenilen Sonuçlari Alamadigimiz Için Üzgünüz'

'Küçük bir sansimiz olsa da yüzde 100'ümüzü Isviçre maçinda vermemiz gerekiyor. Milletimize borçluyuz. Bu nedenle sahadan galip ayrilmaliyiz'

A Milli Futbol Takiminin oyuncularindan Halil Dervisoglu, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'na (EURO 2020) kötü baslangiç yaptiklari için çok üzgün olduklarini söyledi.

Halil Dervisoglu, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) internet sitesinde yer alan açiklamasinda, EURO 2020'de beklediklerinden farkli bir tabloyla karsilastiklarini belirterek, "Iyi sonuçlar alamadik ve ekip olarak gerçekten çok üzgünüz. Oynayacagimiz bir maçimiz daha var ve simdi o maça odaklandik. Taraftarimizin da destegini aldik, bu firsati degerlendirmeliydik ama yapamadik. Bence daha fazlasini yapmaliydik." ifadelerini kullandi.

Halil, Isviçre karsisina ilk iki maçta aldiklari sonuçlari telafi etmek için çikacaklarinin altini çizerek, "O yüzden takim olarak küçük bir sansimiz olsa da yüzde 100'ümüzü Isviçre maçinda vermemiz gerekiyor. Milletimize borçluyuz. Bu nedenle sahadan galip ayrilmaliyiz. Bu maçta her birimiz elimizden gelenin en iyisini yapacagiz ve umarim kazanabiliriz." seklinde konustu.

Milli Takim'in genç bir ekip oldugunun ve deneyimlerinin sadece bu turnuvayla sinirli tutulmamasi gerektigine inandigini aktaran Halil Dervisoglu, "Gelecek yil Dünya Kupasi var, baska oyunlar var. Buradaki genç takimin devam etmesi ve sonraki turnuvalarda iyi sonuçlar almasi gerekiyor. Bu güzel sonuçlari alacagiz ve genç oyuncularimiz en iyi kulüplere katilmaya devam edecekler." degerlendirmesinde bulundu.

Halil son olarak, Bakü'de büyük bir taraftar destegini arkalarinda hissettiklerini vurgulayarak, "Bizi burada olsun olmasin destekleyen herkese tesekkürlerimizi sunuyoruz. Istenilen sonuçlari alamadigimiz için üzgünüz. Onlardan özür diliyorum. Yine de az olan sansimizi kullanabilmek için var gücümüzle mücadele edecegimizden kimsenin süphesi olmasin." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA