Klasik Otomobiller Bodrum'da Bulustu

Mugla’nin Bodrum ilçesinde düzenlenen Klasik Otomobil Sampiyonasi’nin Bahar Rallisi ve Bati Anadolu Rallisi gelen klasik otomobil yarisi basladi. Servet degerindeki klasik otomobilleri göz kamastirdi.

Klasik Otomobil Sampiyonasi’nin Bahar Rallisi ve Bati Anadolu Rallisi Bodrum’da start aldi. Farkli marka ve modelde 87 klasik otomobil, sampiyonada bir araya gelirken otomobilleri görenleri kendine hayran birakti. Yali Mahallesi’nde start alan Bahar Rallisi Gökova Körfezi’ne hareket etti. Milas’in Ören Mahallesi’ne ara verdikten sonra tekrar Bodrum’un Yaliçiftlik Mahallesi’ne dönen yarismacilar ilk parkuru tamamladi. Klasik otomobil yarisçilari Pazar günü Bati Anadolu Rallisi için Kizilagaç bölgesindeki etaplarin ardindan Bodrum merkezden geçerek Akyarlar Mahallesi’nde bulunan Radisson Collection Hotel’deki bitis noktasina ulasacak. Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu himayesinde 2021 Demir Berberoglu Sezonu kapsaminda düzenlenen yarislar Pazar aksami ise Radisson Collection Hotel’de gerçeklestirilecek ödül töreni ile sona erecek.

Berberoglu: "Yogun bir katilim ile yarislari baslatiyoruz"

Klasik Otomobil Kulübü Baskani Durgut Berberoglu, sampiyona büyük bir katilim oldugunu ifade ederek, “Pandemiden dolayi 2 yil aradan sonra ilk defa bir araya geldik. Yogun bir katilim ile yarislari baslatiyoruz. Toplam 87 otomobil, 200’ün üzerinde katilimci var. Bodrum bir doga cenneti. Özellikle Bodrum’u seçiyoruz bu mevsimlerde. Bu seneki yarisimizin bir özelligi de saglik çalisanlarimizi unutmadik. Özel etaplara ‘saglik çalisanlarimizi minnetle aniyoruz’ tabelalari koyuyoruz ve Bodrum Devlet Hastanesi’ne de 10 bin liralik bagis yaptik” dedi.

Yarisçilar ise uzun bir aradan sonra böyle bir yarista bulusmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: İHA