Iste Galatasaray'in Yeni Baskani Burak Elmas

Galatasaray’in yeni baskani Burak Elmas, Galatasaray Spor Kulübü’ndeki ilk görevini 1997 yilinda, 23 yasindayken PAF Takimi sorumlusu olarak aldi. Elmas, 1998, 2000ve 2002 yillarinda 3 dönem yönetim kurulu üyeligi, 2018 yilinda da Sportif AS’de görev aldi.

Galatasaray’in yeni baskani Burak Elmas seçildi. Elmas oylarin Toplamda 1541’ini alarak sari-kirmizililarin 38. baskani oldu.

Burak Elmas kimdir?

1974’te Istanbul dogumlu olan Burak Elmas, Avusturya Lisesi’ndeki ögrenimini tamamladiktan sonra University of Denver’da Finans ve Pazarlama egitimi aldi. Burak Elmas, is hayatina Türkiye’nin en büyük bagimsiz hizli tüketim ürünleri distribütörlerinden birinde baslamistir. Aile sirketlerinde ve uluslararasi birçok ortak girisimde yönetici pozisyonunda rol aldiktan sonra Ingiltere merkezli uluslararasi bir lojistik sirketi kurmustur. 2008 yilindan itibaren Godiva Investment sirketinde CEO görevini ifa eden ve grup yönetim kuruluna bagli çalisan Burak Elmas, ayni zamanda gida ürünleri imalatinda en büyük Türk isletmelerinden biri olan Yildiz Grup’ta da Yönetim Kurulu üyeligi yapmis, görev süresince önemli stratejik pozisyonlar üstlendi.

Çalisma hayati boyunca uluslararasi birçok ortak girisimde görev aldigi sirketleri en üst pozisyonlarda temsil eden Elmas, bu dönem süresince Japonya, Ingiltere, Amerika ve Çin Halk Cumhuriyeti gibi çesitli ülkelerde görev yapmis ve 2020yilinda tüm görevlerinden ayrilmistir. Halen Ingiltere ve Türkiye’de üç uluslararasi sirkette yatirimci ortak ve bagimsiz yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadir. Galatasaray Spor Kulübü’ndeki ilk görevini 1997 yilinda, 23 yasindayken Galatasaray PAF takimi sorumlusu olarak alan Burak Elmas, 1998, 2000 ve 2002 yillarinda 3 dönem yönetim kurulu üyeligi yapmistir. Profesyonel futbol takiminin yönetiminden sorumluyken, Türk futbol tarihinde Galatasaray ilk kez UEFA ve Süper Kupa’yi kazanmistir. Burak Elmas 2018 yilinda da Galatasaray Sportif AS’de görev almistir.

Evli ve iki çocuk babasi olan Burak Elmas Ingilizce ve Almanca bilmektedir.

Kaynak: İHA