Halil Dervisoglu Açiklamasi 'Daha Fazlasini Yapmaliydik'

EURO 2020 A Grubu 3. maçinda Isviçre ile Bakü’de karsilasacak olan A Milli Takim’da Halil Dervisoglu geride kalan 2 maçta daha fazlasini yapmalari gerektigini belirterek, "Isviçre karsisinda sahadan 3 puanla ayrilmaliyiz" dedi.

EURO 2020 A Grubu son maçinda Isviçre ile Bakü Olimpiyat Stadi’nda karsi karsiya gelecek olan A Milli Futbol Takimi’nda genç futbolcu Halil Dervisoglu açiklamalarda bulundu. EURO 2020’de beklediklerinden farkli bir tabloyla karsilastiklarini kaydeden Dervisoglu, "Iyi sonuçlar alamadik ve ekip olarak gerçekten çok üzgünüz. Oynayacagimiz bir maçimiz daha var ve simdi o maça odaklandik. Taraftarimizin da destegini aldik, bu firsati degerlendirmeliydik ama yapamadik. Bence daha fazlasini yapmaliydik. Telafi etmemiz gereken çok sey var. O yüzden takim olarak küçük bir sansimiz olsa da yüzde 100’ümüzü Isviçre maçinda vermemiz gerekiyor. Milletimize borçluyuz. Bu nedenle sahadan galip ayrilmaliyiz. Bu maçta her birimiz elimizden gelenin en iyisini yapacagiz ve umarim kazanabiliriz" ifadelerini kullandi.

"Bizi destekleyenlerden özür dileriz”

Milli Takim’in genç bir ekip oldugunun ve deneyimlerinin sadece bu turnuvayla sinirli tutulmamasi gerektiginin altini çizen Halil Dervisoglu, "Gelecek yil Dünya Kupasi var, baska oyunlar var. Buradaki genç takimin devam etmesi ve sonraki turnuvalarda iyi sonuçlar almasi gerekiyor. Bu güzel sonuçlari alacagiz ve genç oyuncularimiz en iyi kulüplere katilmaya devam edecekler" diye konustu.

Bakü’de ciddi bir taraftar destegini arkalarinda hissettiklerini de kaydeden genç futbolcu, “Bizi burada olsun olmasin destekleyen herkese tesekkürlerimizi sunuyoruz. Istenilen sonuçlari alamadigimiz için üzgünüz. Onlardan özür diliyorum. Yine de az olan sansimizi kullanabilmek için var gücümüzle mücadele edecegimizden kimsenin süphesi olmasin" açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA