GRAFIKLI - Türkiye EURO 2020'Deki Üçüncü Maçinda Isviçre Karsisinda

Ayyildizli ekip, A Grubu son maçinda yarin Isviçre ile Azerbaycan'in baskenti Bakü'de karsi karsiya gelecek Bakü Olimpiyat Stadi'nda oynanacak karsilasma, TSI 19.00'da baslayacak Mücadelede Slovenya Futbol Federasyonundan Slavko Vincic düdük çalacak

A Milli Futbol Takimi, 2020 Avrupa Sampiyonasi (EURO 2020) A Grubu üçüncü ve son maçinda yarin Isviçre ile karsi karsiya gelecek.

Azerbaycan'in baskenti Bakü'deki Olimpiyat Stadi'nda oynanacak ve TSI 19.00'da baslayacak karsilasmada Sloven hakem Slavko Vincic düdük çalacak. Müsabaka, TRT 1'den naklen yayimlanacak.

Ay-yildizli ekipte Umut Meras, sakatligi nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

Bakü Olimpiyat Stadi'ndaki karsilasmayi 32 bin taraftarin tribünden izlemesi bekleniyor.

A Grubu'nda günün diger maçinda ise Italya ile Galler, TSI 19.00'da Roma Olimpiyat Stadi'nda karsilasacak.

- Tek sans galibiyet

A Milli Takim'in son 16 turuna yükselme iddiasini sürdürmesi için kazanmaktan baska sansi bulunmuyor. Beraberlik ve yenilgi halinde ise ay-yildizli ekip sampiyonaya veda edecek.

Grupta son maçlar öncesinde Italya 6 puanla lider durumda bulunurken, Galler 4 puanla ikinci ve Isviçre ise 1 puanla üçüncü sirada yer aliyor. Türkiye'nin ise puani bulunmuyor.

Ay-yildizli ekip, Isviçre maçini kazanarak grubunu üçüncü sirada tamamlamayi ve en iyi üçüncüler arasina girerek son 16 turuna kalmayi hedefliyor. Alti gruptan dört üçüncünün bir üst tura yükselecegi sampiyonada, Türkiye'nin galibiyeti halinde, diger gruplarda alinacak sonuçlar, ay-yildizli ekibin yoluna devam edip etmeyecegini belirleyecek.

- 2021'deki 9. maç

Milliler, Isviçre mücadelesiyle 2021 yilindaki 9. maçina çikacak.

Bu yil oynadigi 8 maçta 4 galibiyet alan milli takim, 2 beraberlik ve 2 de yenilgi yasadi. Bu karsilasmalarda 14 gol atan ay-yildizli ekip, kalesinde 11 gol gördü.

Milli takim, bu yilin ilk maçinda 24 Mart'ta Hollanda ile karsi karsiya geldi. Ay-yildizli ekip, 2022 FIFA Dünya Kupasi Elemeleri G Grubu ilk maçinda Istanbul'da rakibini 4-2 yendi.

Grubun ikinci karsilasmasini Ispanya'da Norveç ile oynayan Türkiye, sahadan 3-0'lik galibiyetle ayrildi. Milliler, gruptaki üçüncü maçinda ise sahasinda Letonya ile 3-3 berabere kaldi. Ay-yildizli ekip, Azerbaycan ile Alanya'da oynadigi özel maçi 2-1 kazanirken, millilerin Antalya'da Gine ile oynadigi özel maç 0-0 sona erdi. Milli takim, EURO 2020 öncesinde oynadigi son özel maçta ise Almanya'da Moldova'yi 2-0 yendi. Ay-yildizli ekip, EURO 2020'nin açilis karsilasmasinda Italya'ya 3-0, turnuvadaki ikinci maçinda da Galler'e 2-0 kaybetti.

- Türkiye 595. maçina çikiyor

A Milli Futbol Takimi, Isviçre maçiyla tarihinde 595. kez sahaya çikacak.

Türk Milli Takimi, 98 yillik tarihinde 318'i resmi, 276'si özel 594 maç oynayip, biri hükmen olmak üzere 226 galibiyet elde etti, 142 beraberlik ve 226 yenilgi yasadi.

Ay-yildizli ekip, 253'ü deplasmanda, 259'u evinde, 82'si de tarafsiz sahada çiktigi maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 789 gol atti, kalesinde 848 gol gördü.

A Milli Takim, bugüne kadar 90 farkli ülke milli takimiyla mücadele etti. Milliler, 594 karsilasmanin 511'ini Avrupa, 33'ünü Asya, 23'ünü Amerika, 24'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yapti.

Milliler, 594 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karsisinda aldi. Türkiye ile Yunanistan arasinda 17 Kasim 2015'te Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda yapilan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'in kural disi futbolcu oynattigi gerekçesiyle karsilasmayi Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayis 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptigi ve 6-1 kazandigi özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nin UEFA ve FIFA üyesi olmamasi nedeniyle degerlendirmeye alinmadi.

- Aday kadro

A Milli Takim'in aday kadrosunda su isimler yer aliyor:

Kaleci: Mert Günok (Medipol Basaksehir), Ugurcan Çakir (Trabzonspor), Altay Bayindir (Fenerbahçe)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Çaglar Söyüncü (Leicester City), Ridvan Yilmaz (Besiktas)

Orta saha: Okay Yokuslu (Celta Vigo), Taylan Antalyali (Galatasaray), Dorukhan Toköz (Besiktas), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazici (Lille), Irfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoglu (Milan)

Forvet: Cengiz Ünder (Roma), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoglu (Galatasaray), Burak Yilmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Halil Dervisoglu (Brentford).

Kaynak: AA