Çekmeköy Ormanlari 'Istanbul Ultra Trail' Yarislarina Ev Sahipligi Yapti

Çekmeköy Belediyesi’nin ev sahipliginde Tasdelen Mesire Alani’nda düzenlenen “Istanbul Ultra Trail” yarislarinda genç yasli yüzlerce sporcu yaristi. Parkurdan çikarak yolunu kaybedenlerin ve parkuru yarida birakanlarin da rastlandigi yarismada bitis çizgisine ulasmayi basarabilenlere madalya verildi.

Yarismacilar, dik yokuslarin hâkim oldugu parkurda yaris aninda ve öncesinde etkili olan yagmurun olusturdugu yogun çamur tabakasina karsida mücadele ettiler. 100 km-60 km-30 km ve 15 km olmak üzere 4 farkli kategori yer aldigi yarislarda mücadele görülmeye degerdi.

Çekmeköy Belediyesi destekleri ile Uzunetap tarafindan bu sene 2. kez düzenlenen Istanbul’un ilk 100 km kosu yarisi “Istanbul Ultra Trail”, ulusal ve uluslararasi yüzlerce sporseverin katilimi ile 19 Haziran’da, Istanbul Kuzey Ormanlari’nda gerçeklestirildi.

Çekmeköy Belediyesi’nin ev sahipligini üstlendigi kosuda Tasdelen Ormani’ndan start alan olan kosucular, orman patikalari arasindan Polonezköy ve Riva’ya ulasarak Kuzey ormanlarinin yesil dogasi ve Karadeniz’in masmavi sulari esliginde essiz bir deneyim yasadi.

“Parkur inanilmaz zordu.”

Düzenlenen kosuda 30 kilometrede kadinlar kategorsinde birinci olan Merve Isler, “Öncelikle parkur inanilmaz zordu. Dönüste çok güzeldi her sey ama son 15’te tek basimaydim. Çamurlarin içinde çok susuz kaldim. Su an tek hissettigim susuzluk. Rakibimle pes pese geldik. Pes etmeyi düsündügüm çok an oldu. Ama ekibim aklimdaydi, onlari düsünerek geldim. Bu benim ilk ultra yarisim ve birinci oldum. Hem bunun saskinligi var hem su an çok tatli bir yorgunluk var. Hem de çok mutluyum” diye konustu.



“Herkesin emegine saglik”

Kosuda 15 kilometrede erkekler kategorisinde birinci olan Mustafa Araç ise kosu hakkinda, “Güzel bir yagmur altinda kostuk. Oldukça keyifliydi. Yagmurda islandik. Zaten isin keyifli olan kismi o. Her gün zaten antrenmanimiz oluyor. Buraya gelip farkli bir etkinlige katilmis olduk. Organizasyon çok güzel. Herkesin emegine saglik” diye konustu.

Kaynak: İHA