Burak Elmas Açiklamasi 'Bugün Biz Kazanmis Olabiliriz Ama Galatasaray'da Kimse Kaybetmedi'

Galatasaray’in yeni baskani Burak Elmas, seçim sonrasinda yaptigi açiklamada, "Bugün biz kazanmis olabiliriz ama Galatasaray’da kimse kaybetmedi. Çünkü biz Galatasaray’i birlestirmek için geldik" dedi.

Galatasaray’in yeni baskani Burak Elmas seçildi. Elmas oylarin Toplamda 1541’ini alarak sari-kirmizililarin 38. baskani oldu. Seçimin sona ermesinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Elmas, "Tüm Galatasaray Spor Kulübü üyelerine tesekkür ediyorum. Galatasaray’a yakisan bir seçim oldu. Galatasaray’a yakisan bir davranislar içinde bir seçim atmosferi oldu. Bundan çok mutluyum. Galatasaray budur. Galatasaray’in farki budur. Bizlerle seçimde yarisan ve Galatasaray demokrasisine renk katan diger kiymetli adaylara ve ekiplerine de sonsuz tesekkür ederim. Bugün biz kazanmis olabiliriz ama Galatasaray’da kimse kaybetmedi. Çünkü biz Galatasaray’i birlestirmek için geldik. Yarindan tezi yok tek yumruk olarak tüm Galatasaraylilarla birlikte çok sey basaracagiz" seklinde konustu.

Ilk yapacagi seyin sorulmasi üzerine ise Baskan Elmas, "Mazbatayi almak" diye cevap verdi.

Teknik Direktör Fatih Terim konusunun sorulmasi üzerine de Burak Elmas, "Gerekli verdigimiz sözlerin hepsini biliyoruz ve geregi neyse yapacagiz. Hiç kimsenin süphesi olmasin. Galatasaray bizim ailemiz. Ailemize söz verdik ve gereklerini yapacagiz" dedi.



"Bundan sonra da yapacak çok isimiz var, daha yeni basliyoruz"

Çok heyecanli bir seçim oldugunu vurgulayan Elmas, "Çok mutluyum. Hakikaten Galatasaray’in DNA’sina uygun, degerlerin uygun biçimde bu seçimi sonuçlandirdik. Bu seçim süresinde umarim kimse kirilmamistir. Elimizden geleni yaptik. Galatasaray’a yakisan sekilde projelerimizi ve ekibimizi tanitarak bir süreç yürüttük. Kimse hakkinda bir sey söylememeye özen gösterdik. Bundan sonra da bu tutumumuz devam edecek. Bundan sonra da yapacak çok isimiz var. Daha yeni basliyoruz. Kazanmak aslinda bir baslangiç. Aslinda zor isimiz mazbatayi almaktan sonra baslayacak" ifadelerini kullandi.

Sari-kirmizili taraftarlara tesekkür eden Burak Elmas, "Taraftarlarimiza da çok tesekkür ederim. Onlarin da dualarina ve bize gösterdikleri bu ilgi omzumuza çok büyük bir yük yüklüyor. Bu ilginin getirmis oldugu sorumlulugun farkindayiz. Fazlasiyla hissediyoruz. Simdi onlara layik olma zamani" seklinde konustu.

Seçim sonrasinda kürsüye baskan adaylarindan Esref Hamamcioglu ile çikmasinin hatirlatilmasi üzerine Elmas, "Bu Galatasaray için normal bir görüntüdür. Sadece son zamanlarda uygulanmadigi için sizlere garip gelmis olabilir ama Galatasaray budur. El ele, kol kola seçim sonrasi herkes birbirini tebrik eder ve ertesi günden itibaren Galatasarayli aile olarak yasamaya devam ederiz. Biz normali yaptik, ekstra bir sey yapmadik. Bundan sonra da Galatasaray’in degerlerine uygun sekilde davranis biçimini göstermeye ekibim ve ben devam edecegiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA