Biatlon Milli Takimi'nin Bolu Kampi Devam Ediyor

A Milli Takim antrenörü Kenan Ören: 'Yaz Biatlon Dünya Sampiyonasi takim yarisinda ilk üç içinde olmak ve madalya almak için yarisacagiz'.

Türkiye Kayak Federasyonu yaz dönemi kamp çalismalari kapsaminda Biatlon A ve Genç Milli Takimi hazirliklarini Bolu kampinda sürdürüyor.

Gerede Arkut Kayakli Kosu Merkezi'nde, koordinatör Mehdi Tekçe'nin yani sira antrenörler Kenan Ören, Bayram Ören, Samet Oglago, Mustafa Ilçin ve Sadi Yusufoglu koordinesinde çalisan milli sporcular, günde çift idman yapiyor.

Milli sporcular, antrenörlerinin belirledigi programa göre çalismalar gerçeklestiriyor.

A Milli Takim antrenörü Kenan Ören, AA muhabirine, sezonun ilk kamp yeri olarak belirledikleri Bolu'da çalismalarina devam ettiklerini söyledi.

Kampta A ve Genç Milli Takim kadrosunda yer alan 17 sporcunun bulundugunu aktaran Ören, "Agustos ayinda Yaz Dünya Sampiyonasi ve 3 tane yaz Balkan Sampiyonasi var. Onlara hazirlaniyoruz. Su an takimimiz bu yarislara hazir olmak için start verdi. Yaz Biatlon Dünya Sampiyonasi takim yarisinda ilk üç içinde olmak ve madalya almak için yarisacagiz. Balkanlarda ise hem bireysel hem de takimlarda zirveye kosacagiz." diye konustu.

- "Basarilarimizin bir üstü madalya"

Genç Milli Takim antrenörü Mustafa Ilçin de sezonun ilk kampinda motivasyonun çok önemli oldugunu kaydetti.

Günde çift idman yaptiklarini dile getiren Ilçin, "Bir de sabah sporumuz var. Antrenmanlarda tekerlekli kayak, kosu, güç antrenmani, baton antrenmanlarinin yani sira her gün düzenli atis antrenmanlarimiz var. Sezonun ilk kampi ve adaptasyon kampi oldugu için atislarimiz nabizsiz, kombine degil." ifadelerini kullandi.

Ilçin, önceki müsabakalarda elde ettikleri dereceler oldugunu aktararak, "Bu sene de daha önce yakalamis oldugumuz derecelerin bir tik daha üzerine çikmayi hedefliyoruz. Su anki hedefimiz bu. Dünyada gayet iyi denilebilecek derecelerimiz var. Bunlari madalyaya tasimak istiyoruz. Basarilarimizin bir üstü madalya." seklinde konustu.

Kaynak: AA