Ankaragücü'nde Yeni Yönetimin Hedefi Tekrar Süper Lig'e Çikmak

MKE Ankaragücü Kulübünün yeni baskani Faruk Koca: 'Ankaragücü'nün bir standartla, prensiple yönetildigi yapiyi olusturmanin çabasi içerisindeyiz' 'Bir santrafor, orta sahaya 2 futbolcu, sag ve sol bek alternatifi, takriben 1011 futbolcu transferi düsünüyoruz' 'TFF 1. Lig'de her kulübün hedefi zaten sampiyonluktur'

FATIH ÇAKMAK - MKE Ankaragücü Kulübünün yeni baskani Faruk Koca, bütün çabalarinin sari-lacivertli takimi tekrar hak ettigi yere, Süper Lig'e tasimak oldugunu söyledi.

Sari-lacivertli kulübün Bestepe Tesisleri'nde AA muhabirine açiklamalarda bulunan Faruk Koca, önceki baskan Fatih Mert döneminde de yönetimde oldugunu, kulübü yaklasik 20 aydir tanidigini belirterek, "Yapmamiz gereken isleri biliyoruz, bildiginiz gibi kulübü geçmiste çok zor dönemde aldik, yükümüz hafiflese de halen o zorluklarimiz devam ediyor. Kongre gününden itibaren bütün yogunlugumuzu acil olan konulara verdik." diye konustu.

Teknik direktör görüsmelerinin devam ettigini söyleyen Baskan Koca, "Yönetim olarak bütün yogunlugumuzla ihtar çeken futbolcularin ödemeleriyle ilgili ekonomik arayislar içinde olduk. Bu kulüplerin en açmaz durumu, maalesef Ankaragücü de 20 aydir bununla ilgili çok yogun savasiyor. Insallah kongrede de dile getirdigimiz gibi bir yil içinde bu ekonomik sorunlari asarsak, kulübün gelecegini daha aydinlik görüyoruz." dedi.

Önceki baskan Fatih Mert ile de birlikte çalistiklari, MKE Ankaragücü'nün sorunlarini iyi bildiklerinin hatirlatilmasi üzerine Koca, "Isimizin zor oldugunu söylemek gerekiyor. Futbol kolektif bir oyun, bir kaç oyuncunun ya da yöneticinin iyi olmasi yeterli degil, herkesin iyi olmasi lazim; yöneticisiyle, teknik heyetiyle, futbolcusuyla artilar yan yana gelince basari elde ediliyor. Maalesef Ankaragücü'nün en temel sorunu; kurumsal yapisi kalmamis bir kulüp. Ilkelerle degil talimatlarla yönetilmis bir kulüp, bunun sikintilari yasaniyor." degerlendirmesinde bulundu.

Kurumsal yapinin olusturulmasina agirlik vereceklerini vurgulayan Koca, "111 yillik bir kulübün kurumsal yapisindan ziyade yöneticilerinin varligi daha ön plana çikmis, yöneticiler gelir gider, ama kulübün kurumsal yapisinin her zaman yüksekte olmasi lazim, bu yok maalesef. Bunu basarabilirsek sampiyonluk kadar önemlidir, nihayetinde prensiplerle kurallarla yönetilmesi lazim. Hangi yönetici gelirse gelsin, kulübün kodlariyla oynanmayacak bir sisteme geçilmesi lazim." ifadelerini kullandi.

"Sistem olmadigi için kulüpler batiyor" diyen Koca, "Sistem olsa, gelecek futbolcu çok daha ucuza gelecek. Hoca daha ucuza gelecek. Burada çalismak isteyen insan sayisi çok olacak. Bakacak ki burada bir kurumsal yapi var, ben burada zarar görmem, diyecek." seklinde konustu.

MKE Ankaragücü'nü yasatmanin birinci öncelikleri oldugunu dile getiren Faruk Koca, "Iyi bir ekiple geldik, iyi bir yönetim kurulu ekibimiz var, herkes isinde basarili. Su anda yogun bir sekilde hem bu acil sorunlarla ugrasirken ayni zamanda kurumsal yapiyi tamamlayarak, artik Ankaragücü'nün bir standartla, prensiple yönetildigi yapiyi olusturmanin çabasi içerisindeyiz. Bunu da basaracagiz insallah." dedi.

- "Takriben 10-11 futbolcu transferi düsünüyoruz"

Transfer yasagina konu olan davalik dosyalarin bulundugunu hatirlatan Koca, "Bizim yönetimde oldugumuz sürede Allah'a sükür böyle bir dosya söz konusu olmadi. Onlarin davalari uzun sürdügü için su anda yaklasik 22 milyon liralik transfer yasagina konu olan dosyamiz var." dedi.

Transfer yasagini kaldirmak için çalistiklarini kaydeden Baskan Koca, "Geçen yildan kalan mevcut kadromuzu, kiraliklar hariç muhafaza ediyoruz. Bazi hocalarla yaptigimiz gayri resmi görüsmelerde de bu kadronun bir kaç takviye ile tekrar takimi arzu edilen yere getirebilecegini söylüyorlar. Niyetimiz transfer tahtasini açmaktir, bizden alacakli olan futbolculardan anlayis bekliyoruz. Bu kulübü yasatmak sadece bize ait degil bu isten ekmek yiyen herkesin el atmasi lazim. Biz su anda isin çilesini çekiyoruz, arkadaslarin da kendi ekonomik imkanlarindan kulübün bu acil durumuna katki saglamalari için ricada bulunuyoruz. Cebimizden veriyoruz, insallah bu sorunu da çözecegiz." seklinde görüs belirtti.

Futbolcu transferlerine iliskin de Koca, "Gol bölgelerinde oyuncu ihtiyacimiz var, transfer tahtasini açinca forvet bölgesine takviye düsünüyoruz. Görüsmelerimiz de var, arkadaslarimiz süreci devam ettiriyor. Ön libero, alti numara arayisimiz var. En sikintili bölgemiz gol bölgesi, 2 kanat, bir on numara, Torgeir Borven bizim santraforumuz onunla beraber bir santrafor daha, orta sahaya 2 futbolcu, sag ve sol bek alternatifi yani takriben 10-11 futbolcu transferi düsünüyoruz." açiklamasini yapti.

- "Teknik direktörümüz pazar gününe kadar netlesir diye düsünüyorum"

Hikmet Karaman ile sözlesmelerinin bittigini yeni hoca arayislarinin sürdügünü ifade eden Koca, "Sadece ben bilirim' degil, hep beraber yapmaliyiz sorumlulugu tasiyan bir hocayla çalismak istiyoruz. Çünkü bunun acisini çok çektik, insana dayali kolektif oyun olan futbolda tek bir kisinin, tek bir gözün olayi çözmesinin yetersiz oldugunu düsünüyorum. Sorumluluk tek kisinin olacaktir nihayetinde, kimse buna müdahale etmez ama bu demek degildir ki; sorunlu kisi diger paydaslarla olayi paylasmayacak, onlarla degerlendirmeyecek." yorumunda bulundu.

Bir çok teknik adamla görüstüklerini kaydeden Koca, "TFF 1. Lig'de oldugumuz için alternatifimiz azaliyor, 3-4 alternatif var onlardan birini degerlendirecegiz, insallah teknik direktörümüz pazar gününe kadar netlesir diye düsünüyorum." dedi.

MKE Ankaragücü'nün sezon sonu hedefine iliskin de Koca, "TFF 1. Lig'de her kulübün hedefi zaten sampiyonluktur, biz bu hedefin sloganla kalmasini istemiyoruz, bir temenniden ziyade onun altini doldurmak istiyoruz. Su anda bütün yogunlugumuz bunun için popülizm yapmayacagiz. Gerçekten kulübü tekrar hak ettigi yere getirecek olayin bütün aktörlerini yan yana getirerek böyle bir basariyi elde ettigimizde, bu basarinin gerçek ve kalici olacagini düsünmeliyiz. Su anda bütün çabamiz tekrar Ankaragücü'nü hak ettigi yere Süper Lig'e tasimak, bunun için elimizden gelen ne varsa yapacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

MKE Ankaragücü taraftarina yönelik de Baskan Koca, "Taraftarimiz umutlu olsun ama biraz da sabretsin. Taraftarin duygularina hitap etmek bir yönetici için en kolay sey, ben duygularindan ziyade akillarina hitap etmek istiyorum. Sundan emin olsunlar ki bu yönetim Ankaragücü için en iyisi neyse onu yapma mücadelesi verecektir, veriyor. Çünkü Ankaragücü'nün artik basarisizliga tahammülü yoktur. Tekrar bir travma yasamamak için isi saglam tutmamiz gerekiyor. Insallah biz bu sorunu asacagiz." seklinde görüs belirtti.

Koca, taraftarla takimin bütünlesmesi için organizasyonlar düzenleyeceklerini de belirterek, "Camiamizi heyecanlandiracak basarilarla taraftarimizi bulusturmaliyiz. Burasi bütün Ankaralilarin, Ankara'da is yapanlarin, ekmek yiyenlerin degeridir. Ankaragücü, Ankara'nin en büyük marka degeridir, ama maalesef Ankara ticari hayati Ankaragücü'nün bu anlamda kiymetini bilmiyor." diyerek açiklamasini tamamladi.

Kaynak: AA