2021 Arzum Türkiye Kadinlar Satranç Sampiyonasi Çorum'da Sona Erdi

Türkiye Satranç Federasyonunca (TSF) Çorum Belediyesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen 2021 Arzum Türkiye Kadinlar Satranç Sampiyonasi sona erdi.

Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen organizasyonda Türkiye'nin farkli illerinden 32 sporcu hamle yapti.

12 Haziran'da tarihi Çorum Müzesi'ndeki ilk hamle ile baslayan turnuvada Ekaterine Atalik birinci olurken, Kübra Öztürk Örenli ikinci, Esma Dogan Duran da üçüncü sirada yer aldi.

Turnuvada dereceye giren sporcular için Çorum Müzesi'nde kupa ve madalya töreni düzenlendi.

Çorum Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Yagbat, törende yaptigi konusmada, turnuvaya katilan sporculari tebrik etti.

Yarismanin öneminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde yapilan ilk yüz yüze organizasyon olmasi nedeniyle arttigini belirten Yagbat, "Dolayisiyla bunu da Çorum'da gerçeklestirmis olmaktan onur duyduk. Bunun bir son olmayacagina inaniyoruz. Satranç sporcularimizi en kisa sürede tekrar Çorum'da agirlamaktan memnuniyet duyacagiz." dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Baskani Gülkiz Tulay ise yeni organizasyonlar düzenlemek için çalismalara basladiklarini söyledi.

Kovid-19 salgininin faaliyet takvimini olumsuz etkiledigine dikkat çeken Tulay, "Salginin bitmeye yakin oldugunu hissettigimiz su günlerde gece gündüz faaliyet programimizi güncellemeye, yeni turnuvalar organize etmeye çalisiyoruz. Bir ekip olarak çalisiyoruz. Her firsatta sporcularin daha iyi sartlarda daha fazla turnuvaya dahil olmasi için elimizden geleni yapiyoruz." diye konustu.

Tulay, turnuvaya katilan sporculari tebrik ederek, gelecekteki organizasyonlara da katilmaya davet etti.

Konusmalarinin ardindan sampiyonada ilk on dereceye giren sporculara ödül ve madalyalari takdim edildi.

Kaynak: AA