Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan Açiklamasi '19 Yilda Türk Sporuna Yaptigimiz Toplam Yatirim 1 Milyar Lira'

'Tokyo Paralimpik Oyunlari kafilemizin tamami Turkcell sporcularindan olusuyor'.

ERSIN SIYHAN - Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türk sporunun gelismesine büyük katki saglamaya devam ettiklerini pandemiye ragmen Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile olan ana sponsorluklarini gelistirip toplam yatirimlarini 1 milyar liraya çikardiklarini söyledi.

Bazi gazete ve TV'lerin spor müdürleri ile sohbet toplantisinda bir araya gelen Murat Erkan, 2002 yilindan beri Türk sporuna büyük destek verdiklerini söyleyerek, "19 yilda Türk sporuna yaptigimiz toplam yatirim 1 milyar lira. Bu destek sonunda gelisen sporcu havuzu sayesinde, Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunlari'na kota alan isimlerin yüzde 27'si atletizm ve yüzmeden çikti. Bu sayede Tokyo vizesi alan 82 sporcudan 22'si bu iki disiplinden geliyor." dedi.

Kurum olarak sporun ve sporcunun yaninda olmayi sürdürdüklerini vurgulayan Erkan, "Ülkelerin en önemli zenginliginin beseri yetenek olduguna inaniyoruz. Bunu islemek bizim için çok kiymetli. Spor kültürünü yerlestirmek amaciyla yillardir toplumu spora yönlendiren çalismalara katki sagliyoruz. Bizim için sürdürülebilir spor kültürü öncelikli. Bu sebeple de 2002 yilindan bu yana Türk sporuna destek oluyoruz. 19 yilda 1 milyar liralik yatirimla, sporumuzun oldugundan çok daha ileri gitmesi için çaba sarf ediyoruz. Bizi millet olarak bir arada tutan baglardan birinin de spor sevgisi oldugunu biliyoruz. 2021 yilinda destekledigimiz tüm branslardaki ay-yildizli sporcularimizin katilacaklari yarismalarda ülkemizi en iyi sekilde temsil edeceklerine inaniyoruz." diye konustu.

- "Paralimpik kafilemizin tamami Turkcell sporcularindan olusuyor"

Atletizm ve yüzmeye verdikleri desteklerin güzel sonuçlarini aldiklarini aktaran Murat Erkan, "Türkiye'deki lisansli atlet sayisi 250 bini, lisansli yüzücü sayisi ise 200 bini asti. Öte yandan Tokyo Paralimpik Oyunlari kafilemizin tamami Turkcell sporcularindan olusuyor. Su ana kadar ana sponsoru oldugumuz Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna bagli aticilik, atletizm, masa tenisi, tekerlekli sandalye basketbolu, okçuluk ve yüzme olmak üzere toplam 6 bransta 40 sporcu 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na katilma hakki elde etti." seklinde konustu.

- Futbolda yayin ihalesi konusu

Son dönemde sikça tartisilan Türk futbolunun yayin ihalesi hakkinda görüsleri sorulan Erkan, sunlari söyledi:

"Türkiye'de canli futbol maç yayinlari için bakis açimizi degistirmemiz lazim. Futbolseverlerin resmi yayina ulasmasini kolaylastirmak gerekiyor. Futbolu dogru kitlelere, dogru sekilde sunarak, erisilebilir yapmamiz gerekiyor. Bunun için de tüm paydaslarin kafa kafaya vererek, futbolumuzun kitlelere nasil dogru sekilde ulastirilacagini düsünmesi gerek. Futbol severleri anlayip, onlari ikna edecek bir çözüm bulmak gerekiyor. Uygun kosullar olusursa, Turkcell de bu çözümün içerisinde yer almak için gerekli degerlendirmeleri yapabilir."

- Spor altyapisina tam destek

Turkcell'in, sürdürülebilir spor kültür ve kesintisiz yetenek zinciri için Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanliginin ortaklasa hayata geçirdigi Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Projesi'nin de ana sponsoru oldugunu hatirlatan Erkan, "Salgin nedeniyle ara verilen proje, okullarin açilmasiyla yeniden devam ettirilecek. Proje sayesinde Türkiye'nin spor altyapisinin haritasi çikarilacak ve sporcu havuzuna katki saglanacak." ifadelerini kullandi.

Murat Erkan, salgin döneminde Turkcell'in destek verdigi sporlardan birinin de bisiklet oldugunu dile getirirken, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bisiklet sporunun Türkiye'de yayilmasi için çalismalarini sürdüren Turkcell, kendi adini verdigi bir GranFondo Serisi baslatti. Turkcell GranFondo Serisi'nin ilk yarisi Istanbul'da gerçeklestirildi. 13 Haziran'da Beykoz Belediyesinin destegiyle Beykoz'da düzenlenen Turkcell GranFondo Istanbul Yol Bisikleti Yarisi sayesinde hem Istanbul'daki ilk GranFondo bisiklet yarisi hem de salgin döneminde vefat eden saglik çalisanlarinin çocuklari için egitim bursu kampanyasi yapildi. Öte yandan, yaris kapsaminda toplanarak geri dönüsüme sokulan teknolojik atiklardan elde edilen gelir ise Kadin Hekimler Egitime Destek Vakfi (KAHEV) araciligiyla burs kampanyasina aktarildi."

Spora olan desteklerinin araliksiz sürdügünü vurgulayan Erkan, "Turkcell, A Milli Futbol Takimi'nin yani sira, pandemi döneminde kadin futbolu için de büyük bir adim atti. A Milli Kadin Futbol Takimi ile olan is birligini bir kademe daha yukari tasiyan ve Türkiye Kadin Futbol Ligi'ne adini veren Turkcell, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile olan ana sponsorluk sözlesmesini uzatti." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA