Trabzonspor'un Genç Oyuncusu Berat Özdemir, Gelecege Dair Hedeflerini Anlatti Açiklamasi

'Benim ilk günden beri hedefim kendimi, ülkemi ve oynadigim takimlari yurt disinda en güzel sekilde temsil etmek. Hala bu hedefim var. Umarim bir süre sonra da gerçeklesir' 'Trabzonspor'a da gerçekten çok güzel katkilar verip yurt disina transfer olmayi istiyorum. Ben buraya o hedeflerle geldim'

Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Berat Özdemir, ilk günden beri hedefinin kendisini, Türkiye'yi ve oynadigi takimlari yurt disinda en güzel sekilde temsil etmek oldugunu belirtti.

Berat Özdemir, Trabzonspor dergisine verdigi röportajda, ailesinin destegiyle futbol hayatina Gençlerbirligi'nin altyapisinda basladigini aktardi, çocukluk dönemine ve aile yasantisina dair bilgileri paylasti.

Takim arkadasi Vitor Hugo'nun, bir galibiyet sonrasi paylastigi fotografin altina, "watchdog" diye yazdigini anlatan Berat Özdemir, "Yanlisim yoksa 'bekçi köpegi' tarzinda bir anlami var onun. Ben oynadigim her takimin bekçi köpegiyimdir. Yani savunmayi rahatlatirim, hücuma takimimi çikartirim, takimi hazirlarim, dinlendiririm, yeri gelir 'öndekiler daha az kossun' diye ben arkada daha çok performans sarf ederim. Yani takim arkadaslarimi rahatlatmak adina saha içinde her seyi yapmaya çalisiyorum." ifadelerini kullandi.

Sergio Busquets'i örnek aldigini belirten 23 yasindaki oyuncu, "Saha içinde rakiplere karsi ne kadar itici Berat'a bürünmeye çalissam da ben saha içinde sen sakrak, mutlu, yanimdaki insani güldüren, mutlu eden yapiya sahibim. Ancak saha içinde ne de olsa biraz rakibimizi korkutmamiz gerekiyor. Bire bir diyaloglar olsun, fiziki üstünlük olsun ben her ikili mücadeleyi kazanmaya çalisiyorum. Bunu mental olarak olsun veya fiziksel olarak olsun yapmaya çalisiyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Berat Özdemir, birçok teknik adam ile çalistigini ve ara transfer döneminde kendisine en ciddi teklifin Trabzonspor'dan geldigini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Burasi benimle ilgilenmese bile ben gerçekten Trabzonspor'a gelip bu camia, bu çati altinda mücadele etmeyi çok istiyordum. Haberi de alinca evde karantinadaydim. O zaman ögrendim böyle bir sürecin gelistigini ve ciddi olundugunu. Havalara uçtum, herkesi ariyorum, evin küçük bir bahçesi vardi bagiriyorum, Trabzonspor maçlarini izliyorum. Çok güzel bir motivasyon kaynagi oldu benim için hatta o dönem virüsü çok hafif atlattim. Hafif atlatmamin sebebini de Trabzonspor'a bagliyorum."

Trabzonspor'un 2019-2020 sezonunda sampiyonlugu kil payi kaçirdigina, geride kalan sezonun basinda da biraz sendeledigine dikkati çeken genç oyuncu, "Ama gerçekten Abdullah Avci'nin gelmesinden sonra takim çok güzel bir ivme yakaladi. Disaridan görüldügü üzere sehir sampiyonluga biraz aç. Biz futbolcular olarak da sampiyonluga açiz. Burada su an tek hedefimiz gelecek sezonun planlamasinda, benim hayallerimde, rüyalarimda Trabzonspor camiasini, Trabzon sehrini sampiyon görmek." ifadelerini kullandi.

- "O güzel arma hepimizin rüyalarina giriyor"

Berat Özdemir, ilerleyen dönemlerde futbol yasantisini yurt disinda sürdürmeyi istedigini ifade ederek, su düsüncelerini paylasti:

"Su an gerçekten Avrupa'da esip gürleyen bir jenerasyonun parçasiyiz biz de. Benim ilk günden beri hedefim kendimi, ülkemi ve oynadigim takimlari yurt disinda en güzel sekilde temsil etmek. Hala bu hedefim var. Umarim bir süre sonra da gerçeklesir. Trabzonspor'a da gerçekten çok güzel katkilar verip yurt disina transfer olmayi istiyorum. Ben buraya o hedeflerle geldim. Tabii ki de bir A Milli Takim hedefim de var. O güzel arma hepimizin rüyalarina giriyor. Umarim en yakin zamanda o da gerçeklesir."

Trabzonspor'a transfer olmasindaki en büyük etkenin teknik direktör Avci olduguna dikkati çeken Berat Özdemir, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bunu kendisine de söyledim. O da çok tesekkür etti bana. Abdullah hoca olsun, ekibi olsun çok dolu, çok etkili, çok dominant bir ekip. Kendisi de çok dominant bir hoca. Açikçasi buraya gelene kadar bilimden bu kadar yararlanildigini bilmiyordum. Maç oynuyoruz yorgunluk testi, her gün polarlar takiliyor, kilometreler ölçülüyor. Ne kadar yorgunsun, bugün ne içtin hepsi kontrol altinda. Yani bizim rahat hissetmemiz için hoca ve ekibi gerçekten son derece çalisiyorlar. Taktik ve analizi bir kenara birakiyorum zaten o konuda kendilerini asmislar. Takimda zaten müthis yetenekler var ama bizim takimdaki önceligimiz bunun herkes farkinda, arkadaki savunma mekanizmasini bozmamak. Zaten öndeki sihirli ayaklar bir sekilde gol atacak havasindayiz. Dominant defansif bir futbol oynayarak maçlari kazanmaya çalisiyoruz hocamiz geldiginden beri."

Berat Özdemir, salgin nedeniyle genelde ev ile tesis arasinda zaman geçirdigini anlatarak, Trabzon halkinin sicak yaklasimi sayesinde kendini evinde hissettigini kaydetti.

Desteklerini çesitli platformlar araciligiyla kendilerine hissettiren taraftara tesekkür eden Berat Özdemir, "Pandemi dönemi umarim en kisa sürede biter de yeni sezona yetisir taraftarlarimiz. Onlarin karsisinda galibiyet almayi, onlarla birlikte galibiyeti kutlamayi dört gözle bekleyip can atiyorum. Seyircili maçin tadini unuttum ben. O sahaya çiktiginda taraftarlarimizin seslenisi, bagirmasi gerçekten bizim için itici güçtü. Onlarsiz gerçekten eksik hissediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA