Red Bull Racing'in Ilk 2021 Formula 1 Yol Macerasi 'Kaleden Kaleye', Çekya Ve Slovakya'yi Kesfediyor

Dünyanin en çok izlenen spor organizasyonlarindan biri olan Formula 1’de hem markalar hem de pilotlar liderligini elinde bulunduran Red Bull Racing Honda bir kez daha epik bir yol macerasina çikti. 13 Grand Prix kazanani David Coulthard F1 aracini, Çekya’nin baskenti Prag’daki ünlü Prag Kalesi’nden baslayarak Slovakya’nin ihtisamli baskenti Bratislava’ya sürdü. 2018 Air Race Dünya Sampiyonu Martin Sonka ise Proprad Havaliman’da karsiladigi Coulthard ile unutulmaz bir yaris yapti. Iki ülke arasindaki yol macerasi ve müthis yaris, ortaya harika görüntüler çikardi.

Yillar boyunca heyecanli yol maceralari gerçeklestiren Red Bull Racing Honda, maceralarina tarihi bir yolculuk daha ekledi. Kisa bir süre önce ABD’nin Miami kentinin kumsallarinda patinaj çekerek ilerleyen, Amsterdam sokaklarinda tozu dumana katan ve Istanbul’daki 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nde pit stop gerçeklestiren takim, son macerasinda Çekya’nin Slovakya’ya uzanan genis bir rotada kaleleri, kültürü, dogayi kesfettigi hizli bir tura çikti. Ünlü Prag Kalesi’nden baslayan ve Charles Köprüsü’nden görkemli bir geçisle hararetlenen tur, Moravia bölgesinin dogal üzüm baglarindan Slovakya’nin güzel baskenti Bratislava’ya uzandi.

13 Grand Prix kazanani David Coulthard, Proprad Havalimani’na ulastiginda ise onu 2018 Red Bull Air Race Dünya Sampiyonu Martin Sonka karsiladi. Nefesleri kesen yarista, David Coulthard’in hakimiyetindeki RB7, kisa pistte en yüksek hiza ulasirken, Martin Sonka, alisilmisin disina çikti. Sonka, Extra 300 SR uçagini ters çevirerek, Coulthard’in F1 aracinin sadece birkaç metre yukarisinda yaristi ve mücadele boyunca rakibiyle göz temasini korudu.

"Tüm yaris boyunca hem mücadele heyecanini hem de Martin’in müthis yetenegini deneyimleme firsati buldum" diyen Coulthard, "Martin’in pilotlugundaki uçak kullanirken inanilmaz zevk aldigim RB7’nin sadece birkaç metre yukarisinda ve bas asagi olarak uçusunu gerçeklestirdi. Çekya ve Slovakya’da Arnavut kaldirimli sokaklarda, tozlu pistlerde ve daglarda güzel manzaralarin içinde yaristigimiz Kaleden Kaleye (From Castle to Castle), benim için bir Formula 1 aracinin pist disinda da neler yapabilecegini gösteren, farkli bir kesif yolculuguydu" ifadelerini kullandi.

Martin Sonka ise, "Oldukça keyifli ve alisilmisin disinda bir yaristi. Böyle bir formasyonda uçmak inanilmazdi, ayrica ben Formula 1’in, Coulthard’in ve RB7’nin büyük bir hayraniyim, bu yüzden pilotu ve arabayi uçagimin kokpitinden ters de olsa bu kadar yakindan görmek gerçekten özel bir deneyimdi. Umarim izleyen herkes bizimle ayni heyecani paylasir" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA