Kastamonu Eskrim Spor Kulübü Sporcusu, Türkiye Sampiyonasindan Birincilikle Döndü

Kastamonu Eskrim Spor Kulübü'nden Lina Sulubey, Sakarya'da düzenlenen Eskrim Türkiye Sampiyonasi'nin U10 kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafindan Adapazari'nin kurtulusunun 100. yili dolayisiyla gerçeklestirilen ve 25 ilden 838 sporcunun katildigi sampiyonada Kastamonu Eskrim Spor Kulübü'nden Lina Sulubey, kategorisinde rakiplerini geride birakarak birincilik elde etti.

Lina'nin sampiyonlugu, kente sevinç yasatti.

Kastamonu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Milli Takim Antrenörü Ali Yasin Bayram, AA muhabirine, 15-17 Haziran'da düzenlenen sampiyonaya Kastamonu'dan eskrim antrenörü Fatima Ibrahimova ve 11 sporcuyla katildiklarini belirtti.

Her kategoride mücadelede ettiklerini, Lina'nin ise U10'da Türkiye sampiyonu oldugunu anlatan Bayram, "Kastamonu'da 11 sporcumuzla bu sampiyonada ter döktük. Her bir sporcumuz büyük özveriyle yer aldiklari kategoride sonuna kadar mücadele etti. Sporcumuz Lina, rakiplerini geride birakarak sampiyonayi birinci olarak tamamladi ve bizlere büyük sevinç yasatti. Kendisini ve tüm sporcularimizi tebrik ediyorum. Kastamonu'dan milli sporcular çikarmak için çalismalarimizi sürdürecegiz." dedi.

Kaynak: AA