Kadin Güres Milli Takimi, Tokyo 2020'De Tarih Yazmak Istiyor

Teknik direktör Efrahim Kahraman: 'Yenmedigimiz rakibimiz yok. Bir ABD'li var ancak Yasemin Adar ondan eksik degil. Beklentimiz olimpiyat sampiyonlugu'

MEHMET EMIN GÜRBÜZ - 2020 Tokyo Olimpiyatlari öncesi hazirliklarini Bolu'da sürdüren Kadin Güres Milli Takimi, madalya hedefiyle çalisiyor.

Bolu Aladag Kamp Egitim Merkezi'nde milli güresçiler Evin Demirhan ve Yasemin Adar ile çalisan Kadin Güres Milli Takimi Teknik Direktörü Efrahim Kahraman, AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Olimpiyat için iki kota sahibi olduklarini animsatan Kahraman, "Gönül isterdi ki daha fazla kota alalim. Daha önceden Avrupa ve dünya sampiyonlarimiz takimimizda mevcuttu. Gerçekten iki tane daha kota almamiz gerekiyordu. Pandemi dönemi nedeniyle biraz sikintilarimiz oldu. Son kota maçlarimiz öncesi sporcularimizla yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandik. O yüzden nasip olmadi." diye konustu.

Bolu'da olimpiyat hazirliklarini sürdürdüklerini belirten Kahraman, sporculari için Isveç ve Küba'dan partner güresçiler getirdiklerini kaydetti.

- "Kadin güresinde tarih yazmak istiyoruz"

Kahraman, olimpiyatlara kisa bir süre kaldigini dile getirerek, "Bu bizim sondan bir önceki kampimiz. Son kampin ardindan Tokyo'ya gidecegiz." dedi.

Olimpiyat kotasini geç almalarina ragmen hedeflerinin sampiyonluk oldugunu dile getiren Kahraman, sunlari kaydetti:

"Sporcularimizin güçlü rakipleri var. Yenmedigimiz rakibimiz yok. Bir ABD'li var ancak Yasemin Adar ondan eksik degil. Beklentimiz, olimpiyat sampiyonlugu. Tabii ki Allah'in takdiri. Kadin güresinde tarih yazmak istiyoruz. Avrupa ve dünya sampiyonu sporcularimiz oldu. Bunlar tarih yazan kizlarimizdi. Yine bir tarih yazarak, olimpiyatlarda kadin güresinde madalya almak istiyoruz. Ben sporcularima inaniyor ve güveniyorum. Onlar da kendilerine inaniyor."

Kaynak: AA