Dünyaca Ünlü Japon Tenisçi Naomi Osaka'dan Sürpriz Karar

Dünyaca ünlü Japon tenisçi Naomi Osaka’nin yaklasan Tokyo Olimpiyatlari’na odaklanabilmek için bu ay baslayacak Wimbledon Tenis Turnuvasi’na katilmama karari aldigi bildirildi.

Teniste kadinlarda dünyanin iki numarasi olan Japon tenisçi Naomi Osaka’dan sürpriz bir karar geldi. Geçtigimiz günlerde Fransa Açik Tenis Turnuvasi’ndan çekilerek spor dünyasini soke eden Osaka, olimpiyatlara daha iyi odaklanabilmek adina bu ay yapilacak Wimbledon Tenis Turnuvasi’ na katilmama karari aldi. Karari ünlü tenisçinin menajeri kamuoyuna duyururken, Osaka’nin bir süre ailesiyle vakit geçirmek istedigi ögrenildi.

Fransa Açik’tan çekilmisti

Japon bir anne ve Haitili bir babanin kizi olan Osaka, 2018’de ABD Açik ve 2019’da Avustralya Açik tenis turnuvalarini kazanarak adindan söz ettirmisti. Son olarak Fransa Açik Tenis Turnuvasi’nda basin toplantisina katilmak istemedigini açiklayan Osaka, organizatörler tarafindan 15 bin dolar para cezasina çarptirilmisti. Basinin karsisina çikmak istemememe nedenini "depresyon" olarak açiklayan Osaka, karari nedeniyle elenme riski karsisinda turnuvadan çekildigini duyurmustu.

Dev organizasyona ikinci darbe

Dünyanin en ünlü tenis organizasyonlarindan biri olarak görülen Wimbledon, son olarak yildiz tenisçi Rafa Nadal’in çekilme karari ile gündeme gelmisti. 20 kez Grand Slam sampiyonu olan Nadal’in ardindan Osaka’nin aldigi karar dev organizasyona "ikinci darbe" olarak yorumlandi.

Ingiltere’de yapilacak Wimbledon Tenis Turnuvasi 28 Haziran’da baslayacak.

Kaynak: İHA