Daricali Özel Sporcudan Iki Altin Madalya

Darica Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü’nün isitme engelli sporcusu Serhan Çalhan, Isitme Engelliler Türkiye Sampiyonasi’nda 2 altin madalya kazandi.

Spora ve sporcuya desteklerini arttiran Darica Belediyesi’nin yatirimlari meyve vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Darica Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü’nün isitme engelli sporcusu Serhan Çalhan, Isitme Engelliler Türkiye Sampiyonasi’nda Disk Atma ve Gülle Atma branslarinda birinci olarak iki altin madalya kazandi. Disk Atma dalinda 39.38 metre atan Serhan Çalhan birinci olurken gülle atmada da 13.13 metrelik derecesiyle birinci olarak iki farkli bransta altin madalya kazandi ve Dünya Sampiyonasi’na gitmeye hak kazandi.

Basarili sporcuyu tebrik eden Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, sporun her bransina destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek “Darica Belediyesi olarak spora ve sporcuya destegimiz artarak devam edecek. Egitim ve Spor Kulübümüzün ve sporcularimizin elde ettigi basarilar bize dogru yolda oldugumuzu gösteriyor. Her sporcumuzun basarisi bizim için önemli. Ama özel sporcularimizdan olan isitme engelli kardesimizin elde ettigi basariya da ayrica sevindik. Darica Engelsiz Yasam Merkezi’mizde özel kardeslerimizin önündeki engelleri kaldiriyoruz. Ayni sekilde sporda da engelleri kaldirarak özel kardeslerimize destek oluyoruz. Iki farkli bransta da birinci olarak altin madalya kazanan ve Dünya Sampiyonasina gitmeye hak kazanan Serhan Çalhan kardesimizi bir kez daha tebrik ediyor ayni basariyi Dünya Sampiyonasi’nda da bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA