Çeyizcilerde Normallesme Hareketliligi

Konya’da kademeli normallesme sürecinin baslamasi ve havalarin isinmasinin ardindan çeyiz ve yorgancilarda hareketlilik basladi.

Korona virüs süreci sonrasinda kademeli normallesme döneminin baslamasiyla birlikte dügün sezonunda hareketlilik basladi.

Havalarin da isinmasiyla dügün hazirliklarina ve evini yenilemeye baslayanlar, kademeli normallesme ile birlikte çeyizci ve tuhafiyecilerde yogunluga neden oldu.

"Her türlü çeyiz satiliyor su anda"

Konya Yorgancilar Çeyizciler Tuhafiye Yün ve Orloncular Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Ramazan Tezel, islerinin havalarin isinmasi ve pandemi tedbirlerinin yumusatilmasi ile birlikte iyiye gittigini söyledi.

Islerinin bazi saatlerde çok yogun oldugunu anlatan Ramazan Tezel, “Dügün sezonu da açildi. Insallah bundan sonra daha da iyi olacak. Memleketimizde bir an evvel pandeminin bitmesini istiyoruz. Her türlü çeyiz satiliyor su anda. Türkiye’de çeyiz bir gelenek ama Konyamizda daha bir farklilik var. Eskiye yönelik ürünler de satiliyor; dantel, havlu, havlu kenari, yorgan, yastik, pike takimlari gibi. Ama su anda genç okuyan kardeslerimiz kullanimi daha kolay ve güzel olsun diye hazir olanlari daha çok tercih ediyorlar. Bu sekilde hizmete devam ediyoruz” dedi.

Yeni dünyaya gelen bebegi için alisverise gelen Mehmet Demir, "Çok sükür bugün ben dünyanin en güzel ve en tatli varligina kavustum. Onun heyecani ile bebegimiz basina koyabilecegimiz bir yastik almak için geldim. Küçük bir alisveris yapacagiz, onun için buradayiz. Bir yastik aldik söyle de bir bakinacagiz. Pandemi sonrasinda da küçük bir hareketlenme ile Konyamizda canlilik bas gösterdi. Insallah daha güzel alisverislere ve heyecanlara diyelim" ifadelerini kullandi.

Perde ihtiyaci oldugunu belirten Ayse Yön ise perde ihtiyaci için geldiklerini ve aldiklarini ifade etti.

Seviye Yerlikaya ve Sevim Tellioglu ise ev tasimak için hurç almaya geldiklerini aktardi.

Kaynak: İHA