'Bugün Itibariyle Daha 1 Yil Olmasina Ragmen UEFA Finansal Fair Play'den Çikis Yaptik'

Galatasaray Baskani Mustafa Cengiz, taahhütleri yerine getirdikleri için UEFA Finansal Fair Play’den (FFP) bitmesine 1 yil kala çikis yaptiklarini söyledi.

Galatasaray Baskani Mustafa Cengiz, Beykoz’daki evinde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Camiaya sevindirici bir müjde vermek istedigini söyleyen Cengiz, "Geldigimizden günden beri UEFA Finansal Fair Play ile çok ugrastik. 2+1 yil ceza alacaktik. UEFA bizi çok iyi dinlediler. Çok iyi görüsmeler yaptik. Kendimizi çok iyi ifade ettik ve UEFA ile 4 yillik yapilandirma anlasma yaptik. Arkasindan dava CAS’a gitti. CAS’ta da kazandik, basarili olduk. Fakat bu bizi sinirladi. Transferler, satmadan almama kurali bizi çok sinirlandirdi. Bunu belki ifade edemedik. Neden santrfor almadiniz, neden defans almadiniz diye elestirilerde bulundular. Onlara hak veriyorum. Elestirilere asla kizmam. Yapici, olumlu elestiri insani her zaman sicak tutar. 3 yilda sampiyonluk aldik. 2 de kupa aldik. Bu Galatasaray camiasinin gücünden geliyor. Sevinçli haber, bugün itibariyle daha 1 yil olmasina ragmen Final Fair Play’den çikis yaptik. UEFA’ya çok tesekkür ederim. 3-4 aydir ugrasiyoruz. Bize ikna oldu. Siki denetleniyoruz. Sag olsunlar bugün itibariyle 1 yil önce serbest biraktilar. UEFA’ya, disiplin komitesi baskanina, UEFA Baskani Aleksander Ceferin’e ve bütün UEFA çalisanlarina çok tesekkür ederim. Bu 1 günde olmadi. Çok çalistik. Sizi buraya bu mutlulukla çagirdim. Yatagimdan kalktim. Neden, camiamim mutlu olsun diye. Galatasaray, dünyada 2 defa yapilandirma anlasmasi yapan ve çikis yapan sanirim ilk Türk kulübü. Sizlerin varligi her zaman bana güç verdi. Kötü söyleyenler de Oldu. Canlari sag olsun Herkes kendi destanini yazar" diye konustu.



"GALATASARAY’IN HUZURA IHTIYACI VAR"

Seçimlerden dolayi camianin gergin oldugunu ve bunun kendisini üzdügünü ifade eden Cengiz, "Bütün camia huzur istiyor. Bu beni çok rahatsiz ediyor. Ben bunu hiç istemezdim. Pandemi kosullarinda böyle oldu. Seçimi 29 Mayis’ta yapamazdik. Ön görülere göre hizli davrandik. Bütün adaylar degerli. Bütün adaylarin listeleri degerli. Lütfen birbirlerine çatmayi biraksinlar. Çekildim diyorum bana çatiyorlar. Ama kizmiyorum. Insan 100 yasina da gelse yarin ögrenecegi bir sey var. Artik birbirine sert yapmayin. Galatasaray’in huzura ihtiyaci var. Ben hiçbirinin aleyhinde konusmadim. Özellikle konusmadim. Seçimin düzgünce yürümesini istedim" dedi.

Baskanlik seçimindeki bütün adaylarin degerli isimler oldugunu belirten Baskan Cengiz, "Hepsi Galatasaray için ugrasiyor. Onlar da kendini yoruyor, parçaliyor. Niçin Galatasaray için. Ben geldim, geçtim. Önemli olan iyilikle anilmak. Ben öyle anilmak isterim. Ben hiçbirine düsman degilim. Hiçbir düsmanligim yok. Isterim ki hepsi basaril olsun. Gri listede 20’ye yakin arkadasim var. Çok yakin çalisma arkadasim. Kurumsal hafiza çok önemli. Bundan sonra önümüz termemiz. Yeni gelecek baskan, FFP açisindan dümdüz yolda yürüyecek. Önümüzdeki yil asma noktasini kaldiriyoruz. Bankalar Birligi’nin yapilandirma anlasmasi var. Onda gizlilik sözlesmesi var. Yapilan anlasma çok hayirli. Bir anlamda Türkiye’nin FFP’yi. Benim arkadaslarim, kurumsal hafiza ve sürdürülebilirlik anlaminda yürüyen bir süreç var. Sürdürülebilir bir yönetim var. Ben bunu arkadaslarimin bulundugu gri listede görüyorum" seklinde konustu.

(Oguzhan Ort - Ozan Bugra Kosar /IHA)

Kaynak: İHA