Türkiye Enduro Ve ATV Sampiyonasi Istanbul'daki Yarislarla Baslayacak

Türkiye Enduro ve ATV Sampiyonasi'nin Istanbul Sariyer'de hafta sonu yapilacak yarislarla baslayacagi duyuruldu.

Türkiye Motosiklet Federasyonunun açiklamasina göre, Sariyer Motosiklet Kulübü tarafindan organize edilecek Türkiye Enduro ve ATV Sampiyonasi'nin açilis yarisi, 19-20 Haziran tarihlerinde Kilyos Motokros Park'ta gerçeklestirilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle seyircisiz yapilacak yarista sporcular, 19 Haziran Cumartesi günü lastik, kaya, agaç ve beton büzlerden olusan yapay parkurdaki siralama turlarinda ter dökecek.

Sporcular, 20 Haziran Pazar günü ise basta ekstrem test ve enduro testten olusan parkurda hem zamanla hem de dogayla mücadele edecek.

Enduro tutkunlari gün boyunca; E1, E2, E3, EGenç, EB, EC, EVeteran ve EKadin siniflarinda, ATV bransindan da S1, S2 ve S3 (iki çeker) siniflarinda ödül kürsüsüne çikmaya çalisacak.

Enduro ve ATV sezonunu uzun bir aradan sonra Istanbul'da açacaklarini belirten Türkiye Motosiklet Federasyonu Baskani Bekir Yunus Uçar, "Sporcularimiz dogal ortamda hem motosiklet hem de ATV ile mücadele edecek. Istanbul'un Karadeniz kiyisinda baslayacagimiz sezon için heyecanliyiz. Türkiye'de motosiklet kullanimi her geçen gün artiyor. Pandeminin etkisiyle ilgi ve kullanim katlanarak artti. Hem genç hem de kadin motosiklet tutkunlarini Türkiye Sampiyonasi'nda görmek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA