Trabzon'da Hazirlanan Projeyle Gençler Zararli Aliskanliklardan Korunacak

Trabzon'da gençleri zararli aliskanliklarindan korumak amaciyla proje baslatildi.

Ortahisar ilçesinde amatör ligde mücadele eden 1461 Soguksuspor Kulübünce hazirlanan "Sporla Gençlerimizi Zararli Aliskanliklardan Koruyalim Projesi" kapsaminda mahallenin gençlerine spor yapma imkani sunuluyor.

Kulübün baskani Coskun Öztürk, AA muhabirine, Kovid-19 kisitlamalari sonrasinda uzun bir aranin ardindan sahaya çikan gençlerle birlikte heyecan yasadiklarini söyledi.

Öztürk, kulüp hakkinda bilgi vererek, "Yaklasik 5 yil önce kulübün basina geçtik. Bizim amacimiz burada sadece A takim düzeyinde degil önemli olan gençleri zararli aliskanliklardan kurtarip onlara bir seyler verebilmek. Gönül ister ki içlerinden profesyonel futbolcu da çiksin ama bizim önceligimiz gençlerimizi zararli aliskanliklardan kurtarip kulübün çatisi altinda toplamak çünkü bunlar bizim evlatlarimiz." dedi.

Bu kapsamda Içisleri Bakanligi Sivil Toplum Örgütü Genel Müdürlügünce desteklenen "Sporla Gençlerimizi Zararli Aliskanliklardan Koruyalim Projesi"ni hayata geçirdiklerini ifade eden Öztürk, sunlari kaydetti:

"Sadece altyapida 180 lisansli futbolcumuz var. A takim ve genç takim hariç, gönülden seviyoruz bu isi. Maddiyatina, bir seyine bakmadan kendi evlatlarimiz gibi onlarla ilgileniyoruz. Geliyoruz sahaya en küçügünden en büyügüne kadar hepsini destekliyoruz. Onlara bir seyler vermeye çalisiyoruz. Tabii bunlarin içinde yarin Türkiye'yi ya da Trabzon'u yönetecek insanlarin çikmasini istiyoruz. O nedenle çocuklarimizi zararli aliskanliklardan uzak tutmak için bu projeyi hazirladik. Vatana ve millete hayirli evlat olmalari için çalisiyoruz."

Öztürk, yaklasik 15 yil yurt disinda yasadigini anlatarak, "Orada da amatör bir spor kulübünü destekliyorduk. Trabzon'a döndükten sonra kulübün basina geçmem için destek veren hocalarimiza tesekkür ediyorum. Hazirladigimiz proje kapsaminda gençlerimizi spora tesvik edecegiz. Ayni zamanda kulübümüzün teknik direktörünün de kadin olmasi da bizim için ayri bir özellik. Kendisinden çok memnunuz, isini severek yapan bir hocamiz." diye konustu.

Kulübün teknik direktörü Özlem Önder ise projenin önemine vurgu yaparak, "Ayni kulüpte devam ediyorum. Çok da mutluyum. Hiçbir seyden almadigim zevki çocuklarla bir arada olup yaptigimiz antrenmanlardan aliyorum. Kadin velilerimizin de futbola olan ilgisi artti. Çocuklarla hem egleniyoruz hem de futbol oynuyoruz. Onlara bagirarak bir seyler ögretemezsiniz. Sevgi verdiginiz sürece çocuk size baglanir, böylelikle sevgiyle her sey çözülür." dedi.

Kaynak: AA