Sergio Ramos, Gözyaslari Içinde Ve Polemikle Real Madrid'den Ayrildi

Ispanyol futbolcu, kulübün maasini düsürerek yaptigi 1 yillik sözlesme önerisini ilk basta geri çevirdigini, daha sonra kabul ettiginde ise teklif süresinin doldugunu ögrendigini söyledi.

Ispanyol defans oyuncusu Sergio Ramos, 16 yildir formasini giydigi Real Madrid'e gözyaslari içinde veda ederken, sözlesmesinin uzatilmamasiyla ilgili polemik yaratacak açiklamalar yapti.

Real Madrid Kulübü, 30 Haziran'da sona erecek sözlesmesi yenilenmeyen 35 yasindaki Ramos'un veda etmesi için "Real Madrid Sehri" adli spor tesislerinde bir tören düzenledi.

Kulüp baskani Florentino Perez, ailesi ile birlikte törene gelen Ramos'a, altin ve elmas islemeli olan Real Madrid onur nisanini takti.

Gözyaslari içinde bir konusma yapan Ispanyol futbolcu, "Hayatimin en zor anlarindan biri geldi. Real Madrid'e hosça kal demek kimse için kolay degildir. Buraya babamin elini tutarak geldim. Simdi kendi ailem var. Her zaman benimle birlikte olduklari için onlara tesekkür etmek istiyorum. Ayni zamanda, kulübe, baskanimiza, teknik direktörlerimize, kulüp çalisanlarina ve taraftarlara da bana gösterdikleri sevgi için tesekkür ediyorum. Bu vedayi Bernabeu'da yapmak isterdim. Sizleri her zaman kalbimde tasiyacagim. Yeniden görüsmek üzere çünkü er ya da geç dönecegim." ifadelerini kullandi.

Ramos, kariyerinde bir dönemin kapandigini ve hiçbir seyin Real Madrid'de yasadiklarinin yerini tutamayacagini belirterek, ismini açiklamak istemedigi yeni takiminda basarili olup, kalitesini göstermek istedigini kaydetti.

Real Madrid'den neden ayrildigiyla ilgili yöneltilen sorular üzerine Ramus, su cevabi verdi:

"Kulüp ilk olarak bana maasimda kesinti ve 1 yillik sözlesme teklif etti. Daha sonrasinda Kovid-19'dan dolayi görüsmelere ara verildi. Ben 2 yillik sözlesme istiyordum. Ekonomik bir sorun olmadi. Son görüsmemizde teklifi kabul ettigimi söyledigimde, bana teklifin süresinin geçtigi ve yeni teklif olmadigi söylendi. Teklifin son tarihi oldugunu anlamamistim. Bana hiçbir zaman, 'Kabul ediyor musun, etmiyor musun?' diye bir ültimatom gelmedi. Bu, müzakerelerin içinde olabilecek bir sey ama beni sasirtti. Real Madrid ve benim için mükemmel evlilik deniliyordu ama her seyin bir sonu var."

Tecrübeli futbolcu, sözlesme yenileme sürecinde kulüp baskani Florentino Perez ile arasinda geçen görüsmelerle ilgili sorulari ise "Kulübe, baskana ve kendime saygidan dolayi sakli kalmasi gerektigine inaniyorum." diyerek cevapsiz birakti.

Ispanyol oyuncu, kariyerine hangi kulüpte devam edecegine henüz karar vermedigini aktardi.

Eflatun-beyazli formayla 16 yilda 671 maça çikan, 2015 yilindan itibaren takim kaptanligini yapan Ramos, 101 gol atip, toplamda 22 kupa kazandi.

Kaynak: AA