Olimpiyat Vizesi Alan Milli Karateci Eray Samdan, Adini Tarihe Yazdirmak Istiyor Açiklamasi

'Olimpiyatlarda ilk kez yarisacak sporculardan biri de benim. Bu benim için gurur verici' 'Ilk sampiyon olmak unutulmaz bir sey, ben bunu basarmak ve adimi tarihe kazimak istiyorum'

KADIR YILDIZ - Fransa'nin baskenti Paris'te düzenlenen Tokyo 2020 Kalifikasyon Turnuvasi'nda olimpiyat kotasi alan milli karateci Eray Samdan, olimpiyat oyunlarina ilk kez Tokyo'da dahil olacak karatede, altin madalya kazanarak tarihe geçmeyi hedefliyor.

Eray, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 98 ülkeden 500'e yakin sporcunun mücadele ettigi kalifikasyon turnuvasinin kendi adina güzel geçtigini belirterek, organizasyonun olimpiyatlara gidebilmek için son sans oldugunu söyledi.

Bunun için de kamp ve maç sürecinde elinden gelen çabayi gösterdigini vurgulayan Eray Samdan, Fransa'da altin madalya kazanarak süreci iyi bir sekilde tamamladigini kaydetti.

Eray, olimpiyat kotasi kazanmasinin kendisi için bir basari oldugunu dile getirerek, "Bunun için çok mutluyum. Rakiplerim çok disli rakiplerdi, oraya dünyanin en iyi sporculari geldi. Herkes olimpiyat kotasi almak istiyordu. Dünya sampiyonasi klasmaninda bir turnuvaydi. Stresimi iyi yönettim ve bunu da maça yansitabildim. Bundan dolayi karsilasmalarda kendimi iyi hissettim, kendime güvenim tamdi. Bu sayede maçlari güzel sekilde geçtim ve altin madalyayi kazandim." diye konustu.

Kotanin alinmasindan sonra daha büyük adimlar atmasi gerektigini anlatan Eray Samdan, olimpiyatlara hazirlik için kamp sürecinin 21 Haziran'da Erzurum'da baslayacagini bildirdi.

- "Olimpiyatlar için ne gerekiyorsa fazlasiyla yapacagiz"

Eray, çok siki çalismalar yapacaklarini belirterek, "Olimpiyatlar için ne gerekiyorsa fazlasiyla yapacagiz. Olimpiyatlari hem ülkemiz hem de kendimiz için en iyi sekilde sonlandirmak istiyoruz. Gerekli azmi ve çalismayi ortaya koyacagim. Kamp yogun geçecek. Olimpiyatlara da az kaldi, antrenörlerimizin direktifleriyle performansimizi artirarak ilerleyecegiz." ifadelerini kullandi.

Olimpiyatlarda yarisacagi sporcularin 6'siyla daha önce mücadele ettigini aktaran Eray Samdan, tüm rakiplerini analiz ettigini ve hepsini yenebilecek kapasite oldugunu söyledi.

Eray, en büyük hayalinin olimpiyat sampiyonlugu oldugunu dile getirerek, "Karate olimpiyatlara alinmadan önce bile 'Ben olimpiyat sampiyonu olmak istiyorum' diyordum. Çok sükür karatenin olimpiyatlara alinmasi bizim jenerasyona rast geldi. Olimpiyatlarda ilk kez yarisacak sporculardan biri de benim. Bu benim için gurur verici bir sey. Bu hikayeyi en iyi sekilde sonlandirmak istiyorum." seklinde konustu.

Milli karateci, hem babasi Adnan Samdan'in karate antrenörü olmasi hem de kendi ilgisi dogrultusunda 5 yasinda spor hayatina adim attigini, 18 yildir sporun içinde oldugunu anlatti.

Olimpiyat vizesi almasina babasinin da çok sevindigini dile getiren Eray Samdan, "Karatenin bundan sonraki olimpiyatlarda olup olmayacagi da belli degil. Bu süreci iyi degerlendirmek istiyoruz. Karate ilk kez olimpiyatlarda oldugu için bu bizim için büyük bir firsat. Ilk sampiyon olmak unutulmaz bir sey, ben bunu basarmak istiyorum. Sadece Türkiye'de degil, dünya karatesinde veya dünya olimpiyat tarihinde bir ilki basarmak istiyorum. Adimi tarihe kazimak istiyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA