Okçuluk Milli Takimi, Fransa'da Tokyo Için Son Kota Yarismasina Katilacak

Paris'te 1920 Haziran'da yapilacak turnuvada Türkiye'den kadinlar ve erkeklerde 3'er sporcu, kota mücadelesi verecek Okçuluk Milli Takimi Teknik Direktörü Göktug Ergin:'Turnuvanin sonunda en azindan kadin veya erkek takimdan ikisinden bir tanesinde kota alabilirsek hedefimize ulasmis olacagiz'.

Kadin ve erkek okçuluk milli takimi, Fransa'nin baskenti Paris'te hafta sonu 2020 Tokyo Olimpiyatlari için son kota yarismasinda mücadele edecek.

Okçuluk Milli Takimi Teknik Direktörü Göktug Ergin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ay-yildizli okçularin bu yarislar için bugün Paris'e gittiklerini belirterek, "Yarin resmi antrenmanlarimiz var. Arkasindan 19 Haziran Cumartesi erkek takimimiz, 20 Haziran'da kadin takimimiz kota mücadelesi verecek." dedi.

Erkeklerde ve kadinlarda 3'er sporcu olmak üzere toplam 6 sporcuyla bu turnuvaya katildiklarini aktaran Ergin, "Erkeklerde Mete Gazoz, Samet Ak ve Ali Aydin takimimizi temsil edecek. Kadinlarda ise Yasemin Ecem Anagöz, Gülnaz Büsranur Coskun ve Asya Karatayli takimimizi temsil edecekler. 19 Haziran'da erkek takimimiz 39 ülkeyle yarisacak, en iyi 3 ülkeden biri olmaya çalisacagiz, olimpiyatlara takim halinde kota alabilmek için. Daha önce Avrupa Sampiyonasi'nda bireysel kotalarimizi almistik. Kadinlarda da 20 Haziran'da 28 ülkeyle mücadele edecegiz, yine orada da kota alabilmek için ilk 3'e girmemiz gerekiyor." diye konustu.

Ergin, su anda hem kadin hem erkek milli takimin bu kotayi alabilecek güçte olduklarini ifade ederek, "Burada ilk 3'te yer alabilecek güçte takimlarimiz. Daha önce katilmis oldugumuz dünya kupalarinda madalyalar elde etmis çok genç bir ekibimiz olmasina ragmen sporcularimiz buraya kendilerini ispatlayarak geldiler. Zor bir mücadele ama sadece bizim için degil bütün takimlar için zor. Herkes için çok stresli bir mücadele olacak. Biz de iyi hazirlandik, 5 yildir bugüne hazirlaniyorduk zaten. Son iki yilda Kovid-19 sürecini de iyi degerlendirdik. Sporcularimiz hiçbir Kovid-19 veya baska bir sikinti yasamadan bugüne kadar gelmeyi basardik. Amacimiz önümüzdeki 3 gün boyunca olabilecek en üst seviyede mücadele edip asil hedefimize ulasmak. Takimlarimizla kota almak." degerlendirmesinde bulundu.

Göktug Ergin, "Bu turnuvanin sonunda en azindan kadin veya erkek takimdan ikisinden bir tanesinde kota alabilirsek hedefimize ulasmis olacagiz. Tabii ki ana hedefimiz ve istedigimiz sey hem kadinlarda hem de erkeklerde kotalari alabilmek." seklinde konustu.

Kaynak: AA