Milli Atlet Ramil Guliyev, Gözünü Tokyo Olimpiyatlari'nda Madalyaya Dikti Açiklamasi

'Olimpiyatlara altin madalya hedefiyle gidiyoruz. Benim yasim da artik geldi, tam zirve yasi ve zamanindayim. Tokyo’da en iyi dereceyi yapmam gerekiyor' 'Orada 200 metre yarisinda yer alacagim. Ondan sonra da takim olarak bayrak yarisina katilacagiz. Umut ediyorum ki bayrakta da güzel bir derece getirebiliriz. Takim arkadaslarim iyi durumdalar'

FAHRETTIN GÖK - Dünya sampiyonu milli atlet Ramil Guliyev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 2021 yilina ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda dünyanin en iyi sporculari ile mücadele edecegini ve orada kesinlikle altin madalya kazanmak istedigini belirtti.

Londra'da düzenlenen 2017 Dünya Sampiyonasi'nda 200 metre final yarisinda Türkiye'ye bu alanda ilk altin madalyayi getiren isim olan milli atlet Ramil Guliyev, ardindan 2018 yilinda Berlin'deki Avrupa Atletizm Sampiyonasi'nin 200 metre finalinde Türkiye rekorlarini kirarak yine altin madalyaya uzandi.

Basari çizgisini sürekli yukari tasiyan Guliyev, bunlarin disinda katildigi ulusal ve uluslararasi çok sayida organizasyonda dereceler etmeyi basardi.

Kariyerinde yeni bir basari eklemek için 2020 Tokyo Olimpiyatlari'na odaklanan Guliyev, ciddi hazirlik dönemi geçirdigi organizasyonda hem 200 metre yarisinda hem de bayrak yarisinda altin madalyaya uzanmak istiyor.

Guliyev, AA muhabirine yaptigi açiklamada, planladiklari gibi olimpiyatlara kadar antrenmanlarini siki bir sekilde sürdüreceklerini ve takim olarak güzel bir hazirlik dönemi geçirdiklerini söyledi.

Tokyo Olimpiyatlari'na tüm gücüyle ve ciddiyeti elden birakmadan hazirlandigini aktaran Guliyev, "Olimpiyatlara altin madalya hedefi ile gidiyoruz. Benim yasim da artik geldi, tam zirve yasi ve zamanindayim. Tokyo’da en iyi dereceyi yapmam gerekiyor. Insallah orada pandeminin bu zor sürecinde ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye çalisacagiz." dedi

- "Altin madalyayi ülkemize getirmek için her seyi yapacagim"

Tokyo’da dünyanin en iyi atletleri ile rakip olacagini dile getiren Guliyev, söyle devam etti:

"Olimpiyatlar, dünya sampiyonasi gibi bir yarisma degil. Onun için finale kalmaniz lazim. Finalde de her sey olabilir. Tokyo'da altin madalyayi ülkemize getirmek için her seyi yapacagim. Orada 200 metre yarisinda yer alacagim. Ondan sonra da takim olarak bayrak yarisina katilacagiz. Umut ediyorum ki bayrakta da güzel bir derece getirebiliriz. Takim arkadaslarim iyi durumdalar. Buradan bir tik daha iyi kosacagiz, olimpiyatlara biraz daha zaman var. Herkes formda girecek. Herkes orada en iyi formunda kosacak. Onun için daha iyi dereceleri bekliyoruz."

Guliyev, olimpiyatlardaki bayrak yarisinda Jamaika ve ABD gibi ülkelerin her yarista çok iyi dereceler gösterdigini animsatarak, "Olimpiyat finalinde her sey olabilir. Bazi yarislarda 8 takim starttan basliyor, finisi sadece dört takim geçebiliyor. Ancak milli takimimiz çok iyi durumda, çok güzel bir sezon geçiriyoruz. Erzurum'daki yarislarda da çok kota aldik. Insallah atletizm bransinda en büyük takimla olimpiyatlara gidecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA