Italya-Isviçre Milli Maçinin Ardindan

Italya Milli Takim Teknik Direktörü Roberto Mancini: 'Bu aksam çok iyi oynadik ve kazanmayi hak ettik' Isviçre Milli Takim Teknik Direktörü Vladimir Petkovic: 'Türkiye'ye karsi oynayacagimiz bir üst tura çikmak için belirleyici olacak maça hazir olmaliyiz'.

Italya Milli Takim Teknik Direktörü Roberto Mancini, Isviçre karsisinda iyi oynadiklarini ve kazanmayi hak ettiklerini söyledi.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) A Grubu'ndaki ikinci maçinda Italya'nin Isviçre'yi 3-0 yendigi maçin ardindan iki takim teknik direktörü çevrim içi basin toplantisina katildi.

"Gök mavililer" olarak anilan Italya'yi çalistiran teknik direktör Mancini, "Bütün maçlar zordur, bazilari kolaydir ama her zaman çikip oynamak gerekir. Oyuncularin basarisi. Bugüne kadar çok iyi is çikardik, halen daha yolumuz var." dedi.

Mancini, "Isviçre'nin çok iyi bir takim olduguna inaniyorum, basarili oyunculari var. Teknik ve fizik açidan iyi oyunculardan kurulu bir takim. Ancak bu aksam biz çok iyi oynadik ve kazanmayi hak ettik." ifadelerini kullandi.

Hücuma çikarken, çok adamla ataga çikmak istediklerini ve orta saha oyuncularinin da zaman zaman risk alarak hücuma destek vermesini istedigini aktaran Mancini, attiklari ilk golün olaganüstü oldugunu söyledi.

Mancini, gruptaki son maçlarinda kadroda rotasyona gidip gitmeyecegi sorusuna ise "Bugün zor bir maç oldu bizim için. Bazi oyuncularimiz maç sonunda yoruldu. Önümüzdeki 2 gün bakip son maça nasil kadroyla çalisacagimiza bakacagiz." yanitini verdi.

- Isviçre cephesi

Isviçre Milli Takim Teknik Direktörü Vladimir Petkovic de "Çok güçlü bir Italya'ya karsi oynadik ve biz yüzde 100'ümüzde degildik. Sahada kendimizden emin degildik ki bu aslinda bizim normalimiz degil." diye konustu.

Maçin ardindan takimla da konustugunu ve moral vermeye çalistigini dile getiren Petkovic, "Bu aksamki sonuç bizim için hayal kirikligi oldu. Olmali da ama yarindan itibaren ileriye bakmali, pozitif düsünmeliyiz. Türkiye’ye karsi oynayacagimiz bir üst tura çikmak için belirleyici olacak maça hazir olmaliyiz." degerlendirmesinde bulundu.

Petkovic, Italya'nin Türkiye'yi yenerek geldigini ve bu aksam da güçlü bir performans koydugunu, bunun da maç için belirleyici faktör oldugunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA