Ispanyol Tenisçi Rafael Nadal, Wimbledon Ve Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na Katilmayacak

Tek erkeklerde dünya 3 numarasi Ispanyol tenisçi Rafael Nadal, bu yil düzenlenecek Wimbledon Tenis Turnuvasi ve Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilmayacagini açikladi.

Nadal, Twitter'dan yaptigi açiklamada, "Bu yilki Wimbledon ve Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilmama karari aldim. Kolay bir karar degildi ama bedenimi dinleyip takimimla konustuktan sonra dogru kararin bu oldugunu anladim. Amacim en üst seviyede savasmayi sürdürerek kariyerimi uzatmak ve beni mutlu eden seyi yapmaya devam etmek." ifadelerini kullandi.

Orta ve uzun vadeli hedeflere odaklandigini kaydeden 35 yasindaki tenisçi, "Roland Garros ve Wimbledon arasinda sadece iki hafta var. Zorlu toprak kort sürecinden sonra bu kisa sürede bedenimi yeniden hazir hale getirmek kolay degil. Üst düzey turnuvalarda mücadele etmeyi sürdürmek için kariyerimin bu döneminde bedenimi zorlayacak yogunluklardan uzak durmam gerek." degerlendirmesinde bulundu.

Kariyerinde 20 grand slam sampiyonlugu elde eden Nadal, bunlarin 13'ünü Fransa Açik, 4'ünü ABD Açik, 2'sini Wimbledon ve birini Avustralya Açik'ta yasamisti. Tecrübeli raket, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlari'nda teklerde, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlari'nda ise çiftlerde altin madalya kazanmisti.

Sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon, 28 Haziran-11 Temmuz'da düzenlenecek. Tokyo Olimpiyat Oyunlari ise 23 Temmuz-8 Agustos'ta gerçeklestirilecek.

Kaynak: AA