Gençlerbirligi Asbaskani Muammer Akyüz Açiklamasi 'Önceligimiz Tekrar Süper Lig'e Çikmak'

Bu sezon TFF 1. Lig'de mücadele edecek Gençlerbirligi'nin asbaskani Muammer Akyüz, kulübü tekrar Süper Lig'e çikartmak için gerekli alt yapi hazirliklarina basladiklarini söyledi.

Baskent kulübünün internet sitesinde yer alan açiklamasinda Muammer Akyüz, yönetim kurulu toplantisinin ardindan görev dagilimini gerçeklestirdiklerini belirtti.

Yeni baskan Niyazi Akdas basta olmak üzere herkesin elini tasin altina koydugunu anlatan Akyüz, "Kulübümüzü hak ettigi yere tasimak amaciyla görev üstlendik. Taraftarimiz ve delegemizin bu yönetime gösterdigi güven ile teveccüh, sorumlulugumuzu bir kat daha arttirmaktadir. 10 Haziran'da yapilan genel kurulda görevi alir almaz merhum baskanimiz Ilhan Cavcav'in mezarini ziyaret ederek, kulübümüzü düstügü bu durumdan çikartmak için var gücümüzle çalisacagimizin sözünü verdik." ifadelerini kullandi.

"Yapilmasi gereken ilk is, kulübün mevcut durumunun fotografini çekmek, yeni sezon takimini kurmak için sportif direktör ve teknik direktör seçimlerini yapmakti." diyen Akyüz, sunlari kaydetti:

"Bu çalismalar hizla devam etmekte olup, en kisa zamanda sonuçlanacaktir. Yönetimimizin öncelikli hedeflerini bir yil sonra yapilacak olagan genel kurula kadar belirledik. Onlari da söyle siraladik. Kulübün bize göre büyük olan borçlarini en azillerinden baslayarak azaltmak ve sürdürülebilir bir finansman durumuna getirmek. Bozulmus olan kulübün kurumsal yapisini yeniden ideal bir yapiya oturtmak. Kulübün ana tüzügünde de bulunan kulüp yönetim organlarindan yönetim kurulunun yaninda divan, denetim ve disiplin kurulu gibi kurullara tam islerlik kazandirmak. Bu sayede görev alan tüm Gençlerbirligi sevdalilarinin kulübe katkilarinin saglanmasi ve aidiyet duygularinin artirilmasi saglanacaktir."

- "Önceligimiz Süper Lig'e çikmak"

Akyüz, seffaf bir yönetim anlayisi oturtmaya çalistiklarini ve Süper Lig'de yeniden yerlerini almayi hedeflediklerini vurguladi.

Uzun vadeli ve sürdürülebilir basariyi hedeflediklerini aktaran Akyüz, "Bize göre, 'Ne olursa olsun bu sezon Süper Lig'e çikalim' anlayisi kisa zaman önce yasadigimiz basarisizlik ve haya kirikliklarinin benzerlerine sebep olabilir. Onun bu hedefin yapisal ve finansal temellerin saglamlastirilmasi ile mümkün olduguna inaniyoruz. Önceligimiz tekrar Süper Lig'e çikmak." degerlendirmesinde bulundu.

Ankarali siyasetçiler ile is insanlarindan destek beklediklerini dile getiren Akyüz, sözlerini söyle tamamladi:

"Bahsettigimiz bu basari programi, yalnizca baskan ve yönetimimizin tek basina yapacagi bir is degildir. Bu basari, yönetimimizin yaninda taraftarlarimizin, yerel yönetimlerimizin, özellikle de Ankarali siyasetçilerimizin ortak çabasi ile olacak. Tabii ki bu arada spor basininin da katkilarina çok daha fazla ihtiyaç duyacagiz. Dünyadaki sehirlerin en önemli marka yüzlerinden biri, o sehirlerin futbol kulüpleridir. Basarili bir futbol kulübünün bulundugu sehrin ekonomisine, sosyal yasamina, turizmine, kisacasi marka degerine çok fazla katki yapacagi unutulmamali. Onun için basta siyasetçilerimizin, belediye baskanlarimizin, is insanlarimizin ve tüm Ankaralilarin, Cumhuriyetin bir simgesi olan Gençlerbirligi'ne katki saglamalarini bekliyoruz."

???????

Kaynak: AA