Galatasaray Baskan Adayi Ibrahim Özdemir'den, Ralf Rangnick Açiklamasi Açiklamasi

'Seçimi kazanmamiz halinde Galatasaray Teknik Direktörlük görevi için Alman teknik adam Ralf Rangnick ile ön görüsme yapilmis ve prensipte mutabakat saglanmistir'.

Galatasaray Kulübü Baskan Adayi Ibrahim Özdemir, seçilmeleri durumunda futbol takimi teknik direktörlügüne Alman Ralf Rangnick'i getirecegini açikladi.

Özdemir, yaptigi yazili açiklamada, bazi baskan adaylarinin çalisacaklarini açikladigi Fatih Terim'in Galatasaray'in sportif basarilarinda büyük katkisi oldugunu, sporcu ve teknik adam olarak kulüple özdeslestigini belirtti.

Adayligini açikladiktan sonra ahde vefanin bir geregi olarak Fatih Terim ile devam etme yönünde niyet bildirdiklerini aktaran Özdemir, "Diger baskan adaylardan da seçim çalismalarinda hocayi rahat birakmalarini ve ismini yipratmamalarini istedik. Ancak bu talebimiz karsilik görmemistir. Kendisinin de bu süreçten rahatsizlik duydugu kanaatindeyiz." ifadelerini kullandi.

Sari-kirmizili ekibin ilk resmi maçini 20 veya 21 Temmuz'da UEFA Sampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Hollanda'nin PSV takimiyla yapacagini hatirlatan Özdemir, sunlari kaydetti:

"Önümüzde ön eleme maçlari dururken takimin teknik direktörsüz birakilmasi düsünülemez. Galatasaray'in yönetim, teknik direktör ve oyunculari açisindan alternatifleri zengindir. Bu anlayisla seçimi kazanmamiz halinde Galatasaray Teknik Direktörlük görevi için Alman teknik adam Ralf Rangnick ile ön görüsme yapilmis ve prensipte mutabakat saglanmistir."

Ralf Rangnick'in dünyaca taninan bir isim oldugunu vurgulayan Özdemir, "Ralf Rangnick, spor kamuoyunca yakindan taninan Mane, Keita, Upamecano, Haaland, Konate, Kimmich Werner ve Szoboszlai gibi pek çok süper yildizi kesfedip futbol dünyasina kazandiran, sistemli ve disiplinli bir teknik adamdir." degerlendirmesinde bulundu.

Teknik kadro için çalismalarin sürdügünü aktaran Özdemir, "Bayern Münih'teki görevinin sora ermesi beklenen bilim insani ve fizik hazirlayici Prof. Dr. Holger Broich'i kondisyoner olarak teknik ekibe dahil etme yönündeki temaslarimiz sürmektedir. Yönetime geldigimiz takdirde futbol aklimiz Ralf Rangnick olacagini spor kamuoyuna ve Galatasaraylilara saygiyla duyururuz." seklinde görüs belirtti.

Kaynak: AA