Dünya Sampiyonu Boksör Busenez, Tokyo Olimpiyatlari'na Ordu'da Hazirlaniyor

Dünya sampiyonu Boksör Busenaz Sürmeneli, Tokyo Olimpiyat Oyunlari’na Ordu’da hazirlaniyor. Basarili sporcu, olimpiyatlarda elinden gelenin en iyisini yapacagini söyledi.

Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda madalya hedefleyen dünya sampiyonu boksör Busenaz Sürmeneli, 16-29 Haziran tarihleri arasinda Ordu’da kamp yapmaya basladi.

Türkiye Boks Federasyonu tarafindan Ordu’da gerçeklestirilecek kampta sporcuyu yetistiren Teknik Direktör Cahit Süme görev alacak. Kamp, Durugöl Spor Tesisleri’nde yapiliyor.

Cahit Süme: "Hedefimiz olimpiyatlarda altin madalya"

Basin mensuplarina kamp hakkinda açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Cahit Süme, hedeflerinin olimpiyatlarda altin madalya oldugunu belirterek, "Ilk kez Ordu’da kamp yapiyoruz. Burayi seçmemizdeki gayemiz, spor il müdürümüzün de boksta daha önceden dünya sampiyonluklari kazanmis olmasi. Bizim dilimizden anlayacak bir insanli son kampi geçirmek istiyoruz. Su ana kadar çok iyi gidiyor. Son kamplari özellikle moral ve motivasyon açisindan iyi geçirmek istiyoruz. Yaklasik bir hafta önce Paris’te yapilan olimpiyat elemelerinde sporcumuz sampiyon olarak elemeleri kapatti ve dünya siralamasinda olimpiyatlarda da bir numarali seri basi. Olimpiyatlara son kamp olarak buradan hazirlanip, gitmeyi düsünüyoruz. Iyi bir kamp dönemi geçiverecegiz, hedefimiz her zaman oldugu gibi olimpiyatlardan madalya kazanmak. Bunu basaracak güçteyiz" dedi.



Busenaz Sürmeneli: "Elimizden gelenin en iyisini yapacagiz"

Sporcu Busenaz Sürmeneli ise önceki yillarda Avrupa Sampiyonasi’nda Ordu’ya geldigini ve buradan sampiyon olarak ayrildigini hatirlatarak, "Bana ugurlu gelecek illerden bir tanesi diye düsünüyorum. Ayni zamanda Spor Il Müdürümüz Mustafa Genç ile 2015 yilinda dünya sampiyonasina gitmistik ve kösemde kendisi vardi. Onlarin bana sans getirecegine inaniyorum. Gerçekten burayi bir sporcu sehri olarak görüyorum. Bizim bu dönemde morale ihtiyacimiz var ve her sey güzel gidiyor. Olimpiyatlar için son düzlüge girdik. Çalisiyoruz ve arkamizdan milyonlar bizim için dua ediyor. Insallah onlarin dualarini bosa çikarmadan elimizden geleni en iyisini yaparak yolumuza devam ederim diye düsünüyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA