Baskan Böcek'den Raftingcilerde Ekipman Destegi

Rize Ardesen’de 9-13 Haziran tarihlerinde gerçeklesen Türkiye Rafting Sampiyonasi 1. Ayak Yarislari ve Milli Takim seçmelerinde dereceye giren Köprülü Kanyon Doga Sporlari Kulübü ve Manavgat Gençlik ve Spor Kulübü, Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Baskan Böcek, önümüzdeki günlerde dünya sampiyonasina katilacak sporcularin ekipman destegi talebini yerine getirdi.

Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 9-13 Haziran tarihlerinde Rize Ardesen’de gerçeklesen Türkiye Rafting Sampiyonasi 1. Ayak Yarislari ve Milli Takim seçmelerinde U19 Erkekler Genel Klasman Birincisi, U19 Bayanlar Genel Klasman Ikincisi, Açik Yas Erkekler Genel Klasman Ikincisi ve Karisik Genel Klasman Üçüncüsü olan Köprülü Kanyon Doga Sporlari Kulübü ve Manavgat Gençlik ve Spor Kulübü sporcularini kabul etti. Ziyarette Köprülü Kanyon Doga Sporlari Kulübü Antrenörü Mehmet Tombul ve Manavgat Gençlik ve Spor Kulübü Kaptani Halil Keskin de hazir bulundu.

Sporculari kutladi

40 ilden 50 kulüpten 350 sporcunun katildigi yarislarda dereceye giren sporculari kutlayan Baskan Muhittin Böcek, “Dereceye girerek ülkemizi ve sehrimizi yurt disinda temsil edecek olan kulüp sporcusu arkadaslarimizi kutluyorum. Antalya Büyüksehir Belediyesi olarak ata sporu güres basta olmak üzere amatör sporlar dahil bütün sporlara katki sagliyoruz. Maddi manevi katkimiz devam edecektir. Bundan sonraki çalismalarinizda basarilar diliyorum. Büyüksehir Belediyesi Baskani Muhittin Böcek olarak size destek verecegim” dedi.



Hedef dünya sampiyonasi

Köprülü Kanyon Doga Sporlari Kulübü Antrenörü Mehmet Tombul da Baskan Böcek’e sporculara sagladigi maddi ve manevi destek için tesekkür etti. Pandemi nedeniyle sporcularin çok fazla çalisma imkani bulamamasina ragmen ilk defa katildiklari bu yarismada derece elde ettiklerini belirten Tombul, aralarinda lise 10 ve 11. sinifta okuyan genç sporcularin oldugunu ifade ederek, hedeflerinin Rusya’da düzenlenecek dünya sampiyonasi oldugunu söyledi.



Ekipman destegi

Genç sporcular da Baskan Böcek’e destekleri için tesekkür ederek, “Bu destege layik olmak için elimizden geleni yapacagiz. Ekipman problemimiz var. 10 gün sonra dünya sampiyonasina gidecegiz. Üst düzey bir yaris. Rize’de plastik küreklerle yaristik. Bize kürek alabilecek bir sponsora ihtiyacimiz var” dedi.

Baskan Böcek genç sporcunun bu talebine duyarsiz kalmayarak sporculara malzeme alinmasi talimatini verdi.

Kaynak: İHA