Balikesir Üniversitesi Spor Kulübü Yaz Okulu Basliyor

Balikesir Üniversitesi Spor Kulübü bünyesinde gerçeklestirilecek olan Yaz Okulu programi için kayitlar basladi. Kayitlari, Necatibey Egitim Fakültesinde 15-30 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirilecek Yaz Okuluna; 7-9 yas, 10-12 yas ve 13-15 yas kategorilerinde kayit olacak ögrenciler, 10 farkli spor bransi içerisinden seçecekleri bir brans ile birlikte Bilgisayar/Oyun, Resim, Müzik ve Ingilizce alanlarinda etkinliklere katilabilecek.

Rektör Prof. Dr. Ilter Kus: “Üniversitemiz ve Balikesir halkinin bütünlesmesi açisindan önemli”

Balikesir Üniversitesi Spor Kulübü bünyesinde açilan ilk Yaz Okulu programi hakkinda bilgiler veren Balikesir Üniversitesi Rektörü ve Balikesir Üniversitesi Spor Kulübü Baskani Prof. Dr. Ilter Kus, projenin, üniversite ve sehir bütünlesmesine de katkida bulunacagini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ilter Kus, “Pandemi döneminde, çocuklarimizin sosyallesme süreçleri sekteye ugradi. Çocuklarimizin moral ve motivasyonlarini tekrar kazanmalari genel hedefimizdir. Onlar bizim yarinlarimiz mantigindan hareketle, yavrularimizin, zihinsel ve fiziksel gelisimlerine katkida bulunmak için bu projeyi hayata geçirmek istedik. Ayrica bu etkinligin Üniversitemiz ve Balikesir halkinin bütünlesmesi açisindan da önemli adimlardan biri olacagi kanaatindeyim. Alanlarinda uzman hocalarimizin yönlendirecegi, eglence ve oyun üzerine kurulu bu etkinliklerde tüm katilimcilara basarilar dilerim” ifadelerini kullandi.

10 Farkli spor bransi arasinda seçim yapilabilecek

Spor Bilimleri Fakültesi Dekani ve ayni zamanda Balikesir Üniversitesi Spor Kulübü Yaz Okulu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Fikret Soyer de “Yaz Okulumuz, Pazartesi, Çarsamba ve Persembe olmak üzere haftada 3 gün yürütülecektir. Birinci dönem 5 Temmuz-6 Agustos, ikinci dönem de 9 Agustos-3 Eylül tarihlerinde yürütülecek sekilde planlanmistir. Ögrencilerin ilgi alanlarina göre; Atletizm, Basketbol, Binicilik, Cimnastik, Futbol, Güres, Halk Oyunlari, Tenis, Voleybol ve Yüzme branslarindan bir bransi seçecekleri programimizda; ögle yemeginin yani sira Bilgisayar/Oyun, Müzik, Resim, Ingilizce dersleri de yer alacaktir. Sabah 9.15’te Necatibey Egitim Fakültesinden servislerle kampüse ulasimi saglanacak ögrenciler, saat 17.00’de de Çagis Kampüsünden servislerle Necatibey Egitim Fakültesine hareket edecekler” dedi.

Balikesir Üniversitesi Spor Kulübü Yaz Okulu hakkinda detayli bilgi: https://www.balikesir.edu.tr/site/duyuru/5924

Kaynak: İHA