BAL'da Diyarbakir Takimlarinin Hayati Maçlari

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Bölge’de yer alan Diyarbakir takimlari, grup asamasinda kalan haftalarda üst üste kritik maçlar yapacak.

Bölgesel Amatör Lig 3. Grup’ta 7 puana sahip olan lider Diyarbakirspor, son 3 maçinda sirasiyla 20 Haziran Pazar günü Seyrantepe Stadi’nda Silvan 21Spor, 23 Haziran Çarsamba günü deplasmanda Bismil 21Spor ve son maçinda da 27 Haziran Pazar yine dis sahada Çinar Belediyespor’la karsi karsiya gelecek. Diyarbakirspor Teknik Direktörü Seyithan Özdas, grup asamasini basariyla geçtikten sonra eleme grubunda performanslarinin daha iyi olacagini söyledi.

Özdas, “Oyuncu grubuma sonuna kadar güveniyorum. Daha önce finallerin heyecanini yasamis, sampiyonluklar görmüs oyuncularimiz var. Önceligimiz kalan 3 maçta basarili sonuçlar alarak öncelikle gruptan çikmak. Sonrasini grup birincisi olduktan sonra düsünecegiz” dedi.

Bu grupta 5 puanla ikinci sirada yer alan Bismil 21Spor, kalan maçlarda deplasmanda Çinar Belediyespor, sahasinda Diyarbakirspor ve deplasmanda Silvan 21Spor’la karsilasacak.

Baglar Belediyespor’un grubu karisik

4. Grup’ta iki maç sonunda 3 puani olan ve üçüncü haftayi da BAY geçiren Baglar Belediyespor, kalan 2 haftada final nitelikli müsabakalara çikacak. Sari-mavili takim, 20 Haziran Pazar günü deplasmanda Mazidag Fosfatspor ve 23 Haziran Çarsamba günü Diyarbakir’da Batman 72 Belediyespor’la karsilasarak grup asamasini tamamlayacak. Bu grupta Batman 72 Belediyespor 6 puanla lider, Baglar Belediyespor 3 puanla ikinci sirada bulunurken, son siradaki Mazidag Fosfatspor’un puani bulunmuyor.

Statü geregi 4. Bölge 3. Grup ve 4. Grup birincileri çeyrek finalde karsilasacak. Çeyrek, yari ve final maçlari tek maç üzerinden tarafsiz sahada oynanacak. 4. Bölge sampiyonu final maçi sonunda 3. Lig’e yükselecek.

Kaynak: İHA