16 Yasindaki Milli Tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar Bulgaristan'dan Gümüs Madalya Ile Döndü

Bulgaristan’da yapilan Avrupa Oyunlari Sampiyona’sinda 16 yasindaki milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, basarilarina basari katarak ülkesine gümüs madalya getirdi. Öte yandan gençler kategorisinde dünya siralamasinda baska Türk sporcu bulunmazken Milli Tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar Genç Bayanlar Agir Siklette dünya siralamasinda 1. Sirada bulunuyor.

Bulgaristan’in Sofya kentine yapilan Avrupa Oyunlari’na 40 ülkeden bin sporcun katildigi sampiyonada 16 yasindaki milli sporcu Sude Yaren Uzunçavdar basarilarina basari katarak ülkesine gümüs madalya ile geri döndü. 2021 Tokyo Olimpiyatlari’na giden sporcularin da katildigi Avrupa Oyunlari’nda aldigi basariyla ülkesini gururlandiran Sude Yaren Uzunçavdar, Genç Bayanlar Agir Siklette dünya siralamasinda 1. sirada bulunuyor. Avrupa Sampiyonu milli sporcu, yapilan son sekiz uluslararasi müsabakada da final oynadi. Yedi altin madalyasi bulunan genç sporcu son sampiyonada da Gümüs madalya alarak Türkiye’yi gururlandirdi.

Serkan Uzunçavdar: "Hedefimiz Dünya Sampiyonalari"

Milli antrenör Serkan Uzunçavdar genç sporcunun basarisi hakkinda, "Ufak tefek sistemden kaynakli dokunmalar yüzünden yenildik ama tabii bu bizi demoralize etmedi. Önümüz açik ve en önemlisi dünya rank siralamasinda birinci siradayiz. Genç Bayanlar Agir Siklette de açik ara farkla birinciyiz. Basarilarimiza basari katmak için daha çok kararlilikla ve azimle çalisiyoruz. Hedefimiz öncelikle bu sene yapilacak olan Avrupa Sampiyonalari ve Dünya Sampiyonalari. 2024 Olimpiyatlari’nda ülkemize altin madalya getirmeyi hedefliyoruz. Yapacagiz insallah" diye konustu.



Sude Yaren Uzunçavdar: "En büyük destekçim ailem ve arkadaslarim"

Basarili genç milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar ise "Son çiktigim yedi uluslararasi arenada sampiyonluk elde ettim. Geçen hafta katildigim turnuvada finale çikarak Avrupa Sampiyonasi’na direkt gitme hakki kazandim. Ayrica dünya rank siralamasinda birinciyim. Avrupa rank siralamasinda ve ülke siralamasinda açik ara birinciyim. Basari grafigim tekvando datada. Yüzde 85’lik bir oran ve bu gerçekten çok büyük bir oran. Genellikle büyük sporcular da oluyor. Bu da katildigim her turnuvada sampiyon olmamdan kaynakli. Hedefim 2024’te Fransa’da yapilacak olan olimpiyatlarda sampiyon olmak. Bu sene Avrupa Sampiyonasi’na direkt gitme hakki kazandim amacim gençlerde Avrupa sampiyonu olmak. En büyük destekçim ailem ve arkadaslarim. Aile bireylerim sporcu oldugu için beni her zaman destekliyorlar. Her kosulda yanimdalar. Onlara çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA