Vakifbank'in Saraybosna Voleybol Okulu Ögrencileri Istanbul'da Altyapi Seçmelerine Katilacak

VakifBank Spor Kulübünün, Saraybosna'da bulunan voleybol okulunda yetisen 18 sporcu adayi, altyapi seçmelerine katilmak için Istanbul'a geldi.

Kulüpten yapilan açiklamada, VakifBank Genel Müdürü ve VakifBank Kulübü Baskani Abdi Serdar Üstünsalih, ögrencileri ziyaret ederek basari dileklerinde bulundu.

Bosna Hersek'in baskenti Saraybosna'daki VakifBank Voleybol Okulunda egitim gören 65 sporcu adayindan basarili bulunan 18 genç, VakifBank altyapisina katilabilmek için Istanbul'da kampa girdi. Seçmeler sonrasinda altyapiya katilmaya hak kazanan gençler spor ve egitim hayatlarina Türkiye'de devam edecek.

Saraybosna'dan Istanbul'a gelen gençleri ziyaret eden Üstünsalih, kisa sürede önemli mesafe katettiklerini söyledi.

Spor okullarindaki gençlere güvendiklerini belirten Üstünsalih, "Yurt disindaki ilk Türk voleybol okulu olan bu girisim ile iki ülkenin ortak kültürel degerlere dayanan dostlugunu, spor alanindaki yeni bir bag ile daha da saglam hale getirdik. Basarili ögrencilerimizi, Türkiye'ye getirerek dünya voleyboluna kazandiracagimizin sözünü vermistik. Simdi bu yolda en önemli adimi atmak için sizleri buraya davet ettik. Verdigimiz sözü de böylelikle yerine getiriyoruz. Dünyanin sayili altyapilarindan birine sahip olan VakifBank'in uzun süreli basarisinin sirri buradan geliyor. Bugün VakifBank altyapisindan yetismis 5 oyuncu, Türkiye A Milli Takimi'nda mücadele veriyor. Saraybosna'dan gelen kizlarimizi da gelecekte o seviyede görmek en büyük arzumuz." ifadelerini kullandi.

VakifBank'in Saraybosna ile birlikte ikisi Istanbul, ikisi Ankara, biri Izmir ve biri Bursa'da olmak üzere toplam 7 voleybol okulu bulunuyor.

Kaynak: AA