Türkiye-Galler Maçindan Notlar

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, Italya ile oynanan maçtaki ilk 11'inde 2 degisiklik yapti Abdülkadir Ömür, Enes Ünal ve Ridvan Yilmaz maç kadrosunda yer almadi Bakü'de A Milli Futbol Takimi'na çok büyük destek.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) A Grubu ikinci maçinda Galler ile karsi karsiya gelen A Milli Takim'da teknik direktör Senol Günes, Italya ile oynanan müsabakaya göre ilk 11'de 2 degisiklik yapti.

Senol Günes, Italya karsilasmasinda ilk 11'de sahaya çikan Merih Demiral ve Yusuf Yazici'nin yerine, Galler maçinda Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Bakü Olimpiyat Stadi'ndaki önemli mücadelede ay-yildizli ekip sahaya, kalede Ugurcan Çakir, savunmada Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Çaglar Söyüncü, Umut Meras, orta sahada Okay Yokuslu, Ozan Tufan, Kenan Karaman, Hakan Çalhanoglu ve Cengiz Ünder, forvette de Burak Yilmaz ilk 11'iyle sahaya çikti.

Milli takimin yedek kulübesinde ise Mert Günok, Altay Bayindir, Merih Demiral, Dorukhan Toköz, Yusuf Yazici, Taylan Antalyali, Ozan Kabak, Orkun Kökçü, Irfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoglu, Mert Müldür ve Halil Dervisoglu yer aldi.

Abdülkadir Ömür, Enes Ünal ve Ridvan Yilmaz ise maç kadrosunda yer almayan isimler oldu.

- A Milli Futbol takimina büyük destek

Türkiye ile Galler arasinda oynanan karsilasmada Bakü Olimpiyat Stadi'nin A Milli Takima büyük bir destekle karsilandi. Ay-yildizli ekibin kadrosu okunurken ve maç için sahaya çikarken tribünlerden tezahüratlar ve alkislar yükseldi.

Pandemi tedbirleri nedeniyle 69 bin kisilik Olimpiyat Stadi'na 33 bin taraftar alindi. Tribünlerin çok büyük bölümünde Türk ve Azerbaycanli futbolseverler yer aldi. Türk ve Azerbaycan bayraklari yan yana sallandi.

Tribünde "Tek millet iki devlet" yazili pankart da açildi.

Bakü Olimpiyat Stadi'nin tribünlerinde az sayida Galler taraftari da yer aldi.

Karsilasma öncesinde Türk Milli marsi tribünleri dolduran taraftarlarla birlikte büyük bir coskuyla okundu.

- Maç öncesi tören yapildi

Türkiye-Galler karsilasmasi için Bakü Olimpiyat Stadi'nda kisa bir tören düzenlendi.

Saha zeminine Avrupa Sampiyonasi Kupasi'nin görselinin oldugu bir pankart serilirken, stat ekranlarinda da 1960'dan bugüne kadar kazanilan Avrupa Sampiyonluklari'nin görüntüleri yer aldi.

- George Floyd anildi

Karsilasma öncesinde, ABD'nin Minneapolis kentinde 25 Mayis'ta polis siddetiyle yasamini yitiren siyahi George Floyd anildi.

Iki takim oyunculari, baslama vurusundan önce diz çökerek irkçiliga karsi mesaj verdi.

Kaynak: AA