Taban Sampiyon Tirmanisçilari Agirladi

Belediye Baskani Alper Taban, Türkiye Dagcilik Federasyonunun düzenledigi Küçükler C-D-E kategorileri Türkiye Boulder sampiyonasinda derece elde eden Inegöl Belediye Spor Kulübü sporcularini agirladi. Taban, Türkiye Sampiyonlugu, Türkiye 2 ve 3’üncülügü elde eden sporculari tebrik ederek hediye takdiminde bulundu.

Türkiye Dagcilik Federasyonu Küçükler C-D-E kategorileri Türkiye Boulder Sampiyonasi, 12-13 Haziran 2021 tarihlerinde Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tirmanis Duvarinda yapildi. Inegöl Belediye Spor Kulübü Spor Tirmanis takimi da ülke genelinde farkli sehirlerden 72 sporcunun katildigi sampiyonada 12 sporcu ile mücadele verdi.

Inegöl Belediye Spor Kulübü spor tirmanis takimindan 12 sporcu, 12 Haziran Cumartesi günü yapilan siralama turunda Türkiye çapinda yarisan 72 sporcu arasindan ilk 10’a girmeyi basardi. Ilk gün düzenlenen siralama turlarinda ilk 6 sporcu arasina giren 5 sporcu finale kaldi. 13 Haziran Pazar günü yapilan final turunda ise Küçük erkekler D kategorisinde Bilal Eltutan Türkiye Sampiyonu olarak altin madalyanin sahibi oldu. Küçük erkekler D kategorisinde ise Furkan Köksal Türkiye ikincisi olarak sampiyonayi gümüs madalya ile tamamladi. Küçük Erkekler C kategorisinde de Sefa Yaman Türkiye üçüncüsü olarak gümüs madalya elde etti.

Öte yandan, 26-27 Haziran 2021 Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Tirmanis Duvarinda düzenlenecek olan spor tirmanis Lider Türkiye Sampiyonasinda da Inegöl Belediye Spor Kulübü spor tirmanis takimi adina; Türkiye Küçük Kadinlar C kategorisinde 4. Olan Öykünur Örtün, Küçük Erkekler E kategorisinde 5. olan Muhammed Furkan Yurttutan, Küçük kadinlar C kategorisinde yarisan Zeynep Kurt, Zeynep Betül Battal, Nazlisu Baskurt, Küçük kadinlar D kategorisinde yarisan Nurefsan Sel, Hilal Süngü, Küçük Erkekler C kategorisinde yarisan Önder Günsal ile Egemen Sevimli’nin Bursa’nin temsil edecegi ifade edildi.

Belediye Baskani Alper Taban, hem Isparta’da derece elde eden hem de Samsun’da sehrimizi temsil edecek olan 12 sporcu ile spor tirmanis antrenörleri Bülent Aktas ve Yavuz Bayram’i misafir etti. Konuklarini belediye encümen salonunda agirlayan Baskan Taban, elde edilen basaridan dolayi sporculari kutladi. Samsun’da yapilacak Lider Türkiye Sampiyonasinda da sporculara basarilar dileyen Taban, “Bizler evlatlarimizin bu mücadelesi ve sonucunda elde ettikleri basarilari gördükçe mutlu oluyoruz. Tüm sporcularimizi ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Insallah hep birlikte daha nice basarilari kutlayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA