Süper Lig'de Karadeniz Dostlugu

Bu sezon Süper Lig’de ayni sezonda ilk kez mücadele edecek olan Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Giresunspor takimlari arasinda dostluk rüzgari eserken fair-play mesaji verildi.

Trabzonspor 1974-75 sezonunun ardindan araliksiz olarak ligde mücadele verirken, Çaykur Rizespor 1979-80 sezonunda ilk kez Süper Lig sevinci yasadi. En son ligde 1976-77 sezonunda yer alan Giresunspor ise 44 yil sonra lige yeniden merhaba dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacikerimoglu daha önce Trabzonspor ile Çaykur Rizespor kulüpleri arasinda yasanan gerilimin ortadan kalkmasinda etkin rol almisti. Iki camianin önde gelen isimlerinin yani sira taraftarlarla da bir araya gelerek iki komsu sehir arasinda dostlugu ön plana çikartan Hacikerimoglu, Giresunspor’un da Süper Lig’e çikmasiyla birlikte tüm bölge takimlari arasindaki iletisimi ve fair-play ruhunu daha genis kitlelere yaymak için çalismalarini sürdürüyor.

"Karadeniz’e yakisir görüntü vermeliyiz"

Futbol Federasyonu’nda Karadeniz takimlarindan sorumlu oldugunu ve koordinatörlük görevinin bulundugunu belirten Hacikeriomoglu, "Karadeniz’e yakisir bir görüntü verilmesi gerekiyor. Bu takimlarimiz da geçmiste yasanan bazi gerginlikleri geride birakarak dostluk rüzgarlarini estirmeye basladi.

Bu dost, komsu kentin takimlarini çocuklarini ayni ligde izlemek mutluluk verici. Bu bölge yillarca futbolun ön planda oldugu bir cografya oldu. Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Giresunspor bu cografyanin yetenekli çocuklarini birlikte gelistirip, degerlendirmeli. Bu konuda üzerimize düsen görevi yerine getirmeye çalisiyoruz. Bu birliktelik saglanacak ve bu bölgede sadece dostluk konusulacak" dedi.



Karadeniz Kulüplerinden destek

Hacikerimoglu’nun girisimlerine Karadeniz takimlar da olumlu yaklasti. Basta Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, Giresunspor Kulüp Baskani Hakan Karaahmet ve Çaykur Rizespor Kulüp Baskan Adayi Tahir Kiran, bölge takimlarinin çok iyi iliskiler içersinde olmalari yönünde mesajlar verdi.

Ahmet Agaoglu: "Karadeniz takimlari birlikte hareket etmeli"

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, Karadeniz takimlarinin birlikte hareket etmesi gerektigini vurgulayarak, "Medeniyet yelpazesinin her döneminde birbirinin yaninda duran komsu sehirler, söz konusu futbol oldugunda da ayni düsünmelidir. Birlikte yasayan, birlikte sevinen, birlikte üzülen ve birlikte gurur duyan, asla birbirinden bagimsiz olamayacak insanlarin ayrismamasi gerekiyor. Bu yüzden kardesligimizin daha da pekismesi için yan yana durarak güçlü bir Karadeniz birlikteligi olusturmaliyiz. Bu çalismayi sonuna kadar destekliyorum. Trabzonspor’un, Çaykur Rizespor’un, Giresunspor’un ve diger tüm bölge takimlarimizin bir arada olmasi Türk futbolunun kaderini degistirecek sürecin de baslangici olacaktir" Ifadesini kullandi.

Hakan Karaahmet: "Trabzonspor lokomotif olmali"

Giresunspor Kulübü Baskani Hakan Karaahmet ise Karadeniz kulüplerinin birlikteligini dogru buldugunu söyledi.

Karadeniz kulüpler birliginin acil kurulmasi gerektigine belirten Karaahmet, "Kulüplerin ortak sorunlari için bir araya gelinmesi lazim. Hangi platformda bir araya gelmemiz gerekirse geliriz. Çok önemli bir adim olur. Karadeniz artik futbol bölgesi oldu, bunu ispat etti. Acilen bu birlikteligin ortak çikarlarla bir araya gelip ortak hareket ederek güç birligine dönüsmesi gerekir. Biz her anlamda variz.”

Birlikteligin gelmesinin güzel olacagini ifade eden Karaahmet, “Çaykur Rizespor’da Tahir bey geliyor. Yeni sayfa açip önümüze bakmamiz lazim. Trabzonspor, lokomotif olmali, en büyük güç ona düsüyor” dedi

Tahir Kiran: "Kol kola maç izleyecegimiz günler gelecek"

Çaykur Rizespor’da baskan adayligini açiklayan Tahir Kiran’da Karadeniz takimlarinin dostluguna dikkat çekerek, sunlari söyledi, "Karadeniz takimlari arasinda birlikte kol kola maç izleyecegimiz günlerde gelecek. Takimlar sahada mücadelelerini verirken, bizlerde bir araya gelerek maçlari birlikte izleyip takimlarimiza destek alacagiz. Göreve bu yüzden de geldik. Eskiden beri kiz aldik, kiz verdik. Etkilesim içinde olan iki kentiz. Kan davasi yok aramizda. Trabzonspor camiasindan da çok tanidiklarimiz var. Onlar da ayni düsünüyorlar. Trabzonsuz bir Rize, Rizesiz bir Trabzon düsünülemez. Biz bunu tüm Karadeniz olarak düsünmeliyiz. Giresunspor’un da lige çikmis olmasi bizi fazlasiyla mutlu etti” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA