Senol Günes Açiklamasi 'Kazanmak Isterken Berabere Bile Kalamadik'

Galler karsisinda 2-0 maglup olan A Milli Takim’da Teknik Direktör Senol Günes maçin ardindan konustu. Grupta artik sanslarinin çok zor oldugunu söyleyen Günes, alinan sonuçlarin sorumlusunun da kendisi oldugunu söyledi. Günes, kazanmak istedikleri maçta beraberlik dahi alamadiklarini ifade etti.

EURO 2020 A Grubu ikinci maçinda Galler’e 2-0 maglup olan A Milli Takim’da Teknik Direktör Senol Günes, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Uzun süre hayaller kurduklarini ifade ederek sözlerine baslayan Günes, “Iyi bir sonuçla buradan çikacagimizi düsünüyorduk. Ilk maçtaki kötü baslangiç bu maçin basina da yansidi, sonra oyuna ortak olduk. Defans arkasina atilan topla yedigimiz gol sonrasi rakibin direnci artti. Ikinci yari pozisyonlar bulduk. Daha becerikli olmamiz gerekiyordu. Rakibin ataga çikmalarinda sikintilarimiz vardi, rakip sogukkanli ve sabirli oynayarak 2-0’i yakaladi. Top kayiplarimiz, zaman zaman bloklarin kopmasi, rakibe büyük avantaj verdi. Ilk maçin oyun soku, bu maçta da özellikle ilk bölümde takim üzerinde baski olusturmus. Bizim takim için bu kadar pas hatasi olan iki maç oldu. Maalesef üzgünüz, bu turnuva önemliydi, daha iyi bir oyunla ve sonuçla çikmamiz gerekiyordu. Rakibimiz büyük avantaj yakaladi, biz kazanmayi düsünürken, berabere bile kalamadik. Son maça bir sansimiz daha olabilirdi, diger takimlara göre averaja da bakarsak zor gözüküyor. Rakibi tebrik ediyorum” diye konustu.



“Rakibin hizli ataklarina cevap veremedik”

Takimin genç oldugunu ifade eden Günes, “Takimimiz genç, bu turnuvalari yasamadi, oyunda rakibin dikkati, oyunu sogutmasi, az sayida çiktigi zaman bile oyunu bizim sahaya yikmasi küçük ayrintilar. Pas yaparak oyun tutmasalar bile bu tip anlayislar bizim sahaya üç oyuncuyla geldiler. Top tutma bakimindan bizden daha avantajliydilar. 3 oyuncumuza, 4 oyuncumuza karsi sahamiza geldiklerinde bizim takimda bloklarin kopmasini sagladilar. Ikinci yari ayaga top oynamaya çalisirken, ikinci üçüncü pastan sonra top kaybi yaptik. Top kaybinda sikintilarimiz oldu, bunu uyumla ne kadar yaparsaniz o kadar etkili olursunuz. Ilk 25-30 dakika rakibin hizli ataklarina cevap veremedik. Daha sonra iyi oynadik ama rakip her çikisinda etkili oldu. Ikinci gol oyundan kopmuslugun, sok etkisinin oldugunu gösteriyor. Tecrübe eksikligine katiliyorum am bunlari yasayacagiz. Bunlari iyi oyunla geçmeyi, gruptan çikmayi hayal etmistik. Rakibimiz büyük avantaj yakaladi, ayni avantaji bizim yakalamamiz gerekiyordu. Bugün puan alsaydik, sansimizi arttirabilirdik, olmadi” ifadelerini kullandi.

“Sahadaki kurgunun sorumlusu benim”

Elestirilen oyuncu degisikliklerinin ve sonucun sorumlusunun kendisi oldugunu söyleyen Senol Günes, “Sorumlusu benim, oyuncular görevli, onlari sorumlu olarak görmek mümkün degil. Onlar kendi görevlerinden sorumlu. Skor iyi degilse sorumlusu benim. Biliyorsunuz Merih de bizim için önemli oyuncu, Kaan da, Çaglar da. Ama bir sey söyledigimde, kendi aklinizla konuyu baska bir yere getirirseniz konusacak baska bir sey kalmaz. Merih iyi asama kaydetti ama takiminda sakatliktan çikip oynayan bir oyuncu. Ozan da düzeldi ama son maçlarda oynamiyor. Oynamayan oyunculardan Cengiz de var ama lafi hemen çevirip baska tarafi getirmeyin, maç oynamamasina ragmen saglikliydi. Ozan sakatliktan sonra çikti, ne kadar verecegini bilmiyorum, oyuncularin antrenmanda verimleriyle ilgili karar veriyoruz. Maç kötü bitince herkesi degistirebilirsiniz. Ilk maça çiktigimizda Ozan ve Okay’dan çok sey bekliyorduk orta sahada. Merih kötü oyuncu oldu için yedek birakmadik. Geriden oyun kurmada Okay’dan Ozan’dan bekliyoruz bunu. Ozan’i oynatsaydik pasi iyi yapsaydi, bunlar tartisilacak seyler. Takimi olabilecek en iyi sekilde çikardim. Okay ve Ozan’dan bugün daha iyi oyun bekliyordum. Olmayinca onlari degistirdim. Merih daha hazir diye düsündüm, Çaglar da iyi. Takimda hangisi çok iyi oynadi derseniz, soru isareti derim” açiklamasini yapti.

“Ramsey’in 15 metrelik kosusunu ben gördüm, stoperlerimiz durdu”

Beklentinin büyük oldugunu bildigini ifade eden Günes, “Bu beklentiyi size bu takim verdi. Iki maçta gol atamadik, puan alamadik, tabii ki üzgün olacagiz. Ama bu takim bundan daha iyisini oynayabildigi için bu tartismalar oluyor. Buna tecrübesizligi de katabilirsiniz. Fizik gücünü kullanamama sikintisini da katabilirsiniz. Teknik taktik kadar fizik gücü de önemlidir, bunlari kesik kullandik. Ilk maçta rakip bizi oyun ve skor olarak baya hirpaladi. Onun baskisi ve soku oldugunu düsünüyorum. Ilk bölümde çok istekliydiler, isteklerini sahaya yansitacak güçte oynayamadik. Rakip daha dengeli dagildi, daha basit paslarla oynadi ve bizi kontrol etmeye çalisti” dedi.

Galler Teknik Direktörü Rob Page’in dünkü basin toplantisinda “Türkiye için iyi bir planim var” sözü hatirlatilan Günes, “Futbolda bunlar var. Biz de onlari biliyoruz ama sahada bunu göremiyoruz. Ben Ramsey’in 15 metrelik kosusunu gördüm, iki stoperimiz duruyor, ortadaki oyuncumuz önünde kaldi, adam kosuya basladi.

Defansin arkasina 5-6 metre mesafe avantaji yakaladi, hiç devreye girmedik, bu hata. Ayni sekilde ikinci golde de hata var. Bizim takim bu hatalari yapmadigi için basarili oluyorduk. Görülüp görülmemesi degil, bunun çalismasi da yapiliyor. Üç defans var ve iki ön libero var. Dört oyuncuya 5 oyuncu karsiliyoruz ama eylemde sikinti oldugunda bunu yasadik. Biz de arkaya atmaya çalistik ama yeteri kadar basarili olamadik. Ikiye birleri çok denedik, istedik, ama hep toplar ikinci üçüncü pastan sonra kesildi. Onlari geçirseydik çok daha etkili olurduk. Bunlari yapamadigimiz için basarisiz olduk” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA