Ryan Babel, PSV Eslesmesini Degerlendirdi Açiklamasi

'Yeni bir hocamiz olacak veya mevcut hocamizla devam edecegiz. Ancak bizim öncelikli olarak bir takim insa etmemiz gerekiyor. Bunun için de birkaç haftamiz var' 'PSV, iyi bir takim. Her zaman kupa almak için mücadele ediyorlar. Geçen sene alamadilar ancak bunun için çok fazla istekleri var. Onun için zorlu bir maç olacak'

Galatasaray'in Hollandali futbolcusu Ryan Babel, sari-kirmizili ekibin UEFA Sampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda eslestigi PSV'nin güçlü bir rakip oldugunu kaydetti.

Yeni sezon hazirliklarini Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sürdüren Galatasaray'da yapilan antrenman öncesinde Babel, GSTV'ye açiklamalarda bulundu.

Teknik adamin henüz belli olmadigina deginen Babel, "Yeni bir hocamiz olacak veya mevcut hocamizla devam edecegiz. Ancak bizim öncelikli olarak bir takim insa etmemiz gerekiyor. Bunun için de birkaç haftamiz var. Önümüzde önemli bir maç oldugunu unutmamamiz gerekiyor." diye konustu.

Ülkesinin takimi olan PSV'yi degerlendiren 34 yasindaki hücum oyuncusu, "PSV, iyi bir takim. Her zaman kupa almak için mücadele ediyorlar. Geçen sene alamadilar ancak bunun için çok fazla istekleri var. Onun için zorlu bir maç olacak." ifadelerini kullandi.

Ryan Babel, iki takimin avantaj ve dezavantajlariyla ilgili, "Geçen sezona göre PSV'de degisiklikler oldu. Hocalarini degistirdiler. Kendisi Hollandali degil ve bundan dolayi farkli bir mantalitede olacaklar. Genç oyunculari çok fazla. Onlar da kendilerini göstermek isteyeceklerdir. Iyi bir takimla karsilasacagiz. Bizim de buna karsilik iyi hazirlanmamiz gerekiyor." seklinde görüs belirtti.

Ajax ve Liverpool formalariyla PSV'ye karsi iyi maçlar oynadiginin hatirlatilmasi üzerine Babel, "PSV maçlarinda güzel anilarim var. Ancak bunlar uzun zaman önce yasandi. Simdi farkli bir zamandayiz. Simdiye odaklanmamiz lazim. Önümüzde hazirlanmak için birkaç haftamiz var." degerlendirmesinde bulundu.

Babel, Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda mücadele eden Türk Milli Takimi ile ilgili de "Türk Milli Takimi'na iyi dileklerimi gönderiyorum. Orada oynayan Galatasarayli takim arkadaslarim var. Onlar da sahaya çikip kendilerini göstermeli. Kendilerine bol sansi diliyorum." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA