Rob Page Açiklamasi 'Gidebildigimiz Yere Kadar Gitmek Istiyoruz'

Galler Teknik Direktörü Rob Page, A grubundan çikma sanslari ile ilgili, "Gidebildigimiz yere kadar gitmek istiyoruz" dedi. Page, Türkiye’ye attiklari gollerin antrenmandaki çalismalarin meyvesi oldugunu ifade etti.

EURO 2020 Avrupa Sampiyonasi A Grubu ikinci maçinda Galler, Bakü Olimpiyat Stadi’nda karsi karsiya geldigi Türkiye’yi 2-0’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan Galler Teknik Direktörü Rob Page basin toplantisinda müsabakayi degerlendirdi. Takiminin Türkiye karsisinda oynadigi oyundan memnun oldugunun altini çizen Page, “Bu tarz turnuvalarda böyle oyunlar çikarmak, böyle maç oynamak kolay degildir. Önümüzde de çok iyi bir Italya takimiyla oynayacagimiz maç var. Oyuncularimin oyunundan çok çok memnunum. Bu aksamki performanstan çok memnunum. Bu turnuvanin parçasi olmaktan çok mutluyum. Oyuncularim harika bir maç çikardi. Bale ve Ramsey çok iyi oynadi. Iki savunma oyuncumdan da çok memnunum. Türkiye güçlü bir rakipti. Türk Milli Takimi’nin sert oynayacagini analiz etmistik, biz de buna göre önlemlerimizi aldik. Artik sadece pazar günkü maça bakmamiz gerekiyor. Su an daha da güçlenmek için takim ruhunu kullanmak istiyoruz” seklinde konustu.



"Bale’in penaltiyi kaçirmasi moral bozuklugu olusturmadi"

Karsilasmada penalti atisindan yararlanamayan Gareth Bale ile ilgili konusan Page, su ifadelere yer verdi:

"Futbolda düsüsler ve ileri gidisler vardir. Gareth bu aksam elinden geleni yapti. Bazi seylerin bitmemis oldugunu gösterdi. Özellikle kornerden atilan goldeki uyanikligi golü getirdi. Baski yemeye baslamistik, Gareth çok iyi yararlandi firsattan ve golü atmayi basardik. Gareth’in 2019’dan beri golü yok, bu aksam iki asist yapti ve iyi bir maç çikardi. Çok cesur bir oyun gösterdi. Penaltiyi kaçirmasi bile onun açisindan moral bozuklugu olusturmadi. Gol atmamis olmasi onu kötü bir oyuncu yapmaz."

"Gidebildigimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Gruptan çikma sanslarini degerlendiren 46 yasindaki teknik direktör, "Çikarsak neden olmasin? Harika bir sonuç bizim için. Önümüzde önemli bir Italya maçi var, orada da oyuncularimdan ayni performansi bekliyorum. Bu kesinlikle kolayca sahip olamayacaginiz bir his. Bu turnuvaya iyi hazirlandik, oyuncular da kendilerini göstermek için tüm güçlerini ortaya koydu. Gidebildigimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Kendimizi göstermek istiyoruz” açiklamasini yapti.

"Gördügünüz gol antrenmandaki provalarimizin meyvesiydi”

Müsabakada attiklari gollerin hazirlanisi üzerinde tekrar tekrar durduklarini vurgulayan Page, “Her oyuncunun ayri kalitesi ve yetenegi var. Bunu sahada ortaya koymak, basariya dönüstürmek için antrenmanda tekrar tekrar provasini yapiyoruz. Gördügünüz gol de bunun meyvesiydi. Umarim bunun gibi daha fazla gol atariz” degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA