Pazarda Çalisirken Tanistigi Judo, Hayatini Degistirdi

Sanliurfa'da ailesine destek olmak için pazarda çalisirken tavsiyeyle judoya baslayan ve birçok madalya kazanan Abdulkadir Atsak, spora basladigi kulübünde gönüllü olarak antrenörlük yapiyor Abdulkadir Atsak:'Genç sporculari yetistirerek Türkiye ve Avrupa sampiyonalarinda basarili olmalarini saglamak, egitimlerine yön vermek ve bu sayede kötü aliskanliklardan uzak tutmak istiyorum'.

MÜSLÜM ETGÜ - Sanliurfa'da 11 yil önce pazarda çalisirken bir yakininin tavsiyesiyle tanistigi judoda çesitli kategorilerde Türkiye sampiyonluklari kazanan Abdulkadir Atsak, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunu bitirip, spora basladigi kulüpte gönüllü olarak antrenörlük yapmaya basladi.

Yaklasik 11 yil önce semt pazarlarinda çalisarak aile bütçesine katkida bulunurken egitimini de sürdüren Abdulkadir Atsak, kuzeninin tavsiyesiyle judo sporu ile tanisti.

Sanliurfa Judo Ihtisas Gençlik ve Spor Kulübü antrenörlerinin yönlendirmesiyle antrenmanlara baslayan Atsak, kisa süre içinde basarili olarak kendi kategorisinde minikler Türkiye sampiyonu oldu.

Minikler, yildizlar, ümitler ve gençler kategorilerinde katildigi Türkiye sampiyonalarinda birçok madalya kazanan Atsak, Gaziantep Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunu da bitirerek beden egitimi ögretmeni adayi olmayi basardi.

Spora basladigi Judo Ihtisas Gençlik ve Spor Kulübünde gönüllü olarak antrenörlük yapan Atsak, genç sporculari Türkiye ve Avrupa sampiyonu yapabilmek için çabaliyor.

- "Judo sporu ile tanistiktan sonra bütün hayatim degisti"

Abdulkadir Atsak, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 11 yasinda pazarda hamallik yaparken kuzeninin tavsiyesiyle Judo Ihtisas Gençlik ve Spor Kulübüne gittigini ve antrenörü ile konustuktan sonra judo yapmaya basladigini söyledi.

Kulüpte antrenörünün ve arkadaslarinin destegiyle kendisini kisa sürede gelistirerek madalyalar kazanmaya basladigini ifade eden Atsak, sunlari kaydetti:

"Judo sporu ile tanistiktan sonra bütün hayatim degisti. Öncesinde hem pazarda çalisiyor hem okuluma devam ediyordum. Ilk yarismada Türkiye sampiyonlugu ardindan Türkiye üçüncülügü kazandiktan sonra milli takima seçildim. Judo sayesinde önce Spor Lisesi ardindan da Gaziantep Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokuluna girmeye hak kazandim. Bu sene üniversiteyi bitirdim ve tekrar Sanliurfa'ya gelerek beni buralara getiren kulübüme vefa borcumu ödemek için gönüllü olarak antrenörlük yapmaya basladim. 10 yillik bir çalismanin ardindan hem üniversiteyi bitirdim hem yeni sporcular yetistiriyorum. Bunlar beni çok gururlandiriyor."

Kulüpte çalistirdigi 30 genç sporcunun oldugunu aktaran Atsak, "Genç sporculari yetistirerek Türkiye ve Avrupa sampiyonalarinda basarili olmalarini saglamak, egitimlerine yön vermek ve bu sayede kötü aliskanliklardan uzak tutmak istiyorum. Ileride iyi bir antrenör olup, benim gibi gençlere sahip çikarak, maddi ve manevi yanlarinda olmaya çalisacagim." diye konustu.

Türkiye Judo Federasyonu Sanliurfa Il Temsilcisi ve Judo Antrenörü Mücahid Delioglu ise Abdulkadir Atsak'in çok basarili bir sporcu oldugunu ve basarilariyla gurur duyduklarini ifade etti.

Atsak'in 11 yilda Sanliurfa'yi iyi bir sekilde temsil ettigini vurgulayan Delioglu, "Judo sayesinde girdigi üniversiteyi bu yil bitirip tekrar yetistigi kulübe gelerek vefa borcunu ödemek için gönüllü olarak antrenörlük yapmak istedigini söyleyince çok sevindik. Ileride çok iyi bir antrenör olacagina ve bu sehrin gençlerini yetistirecegine inaniyorum." seklinde konustu.

Kaynak: AA