Olimpiyatlarda Ramil Ve Yasmani Copello'dan Beklenti Büyük

TAF Baskani Fatih Çintimar: 'Ramil ve Yasmani'nin bu olimpiyatta da hedefleri kürsünün üstünde olabilmek. Bu amaçla ciddi hazirlik dönemi geçirdiler'

YUNUS HOCAOGLU - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Baskani Fatih Çintimar, milli atletler Ramil Guliyev ve Yasmani Copello'nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatlari için ciddi çalisma yaptiklarini belirterek, "Su anda form grafikleri her gün biraz daha yukariya dogru ilerliyor. Bu, olimpiyata dogru daha iyi olacaklarini ve olimpiyatlarda final içinde yerlerini alacaklarini gösteriyor." dedi.

Fatih Çintimar, AA muhabirine, federasyon bünyesindeki bütün sporcularin degerli ve kaliteli oldugunu ifade etti.

Milli atletler Ramil Guliyev ve Yasmani Copello'nun ulusal ve uluslararasi alanda birçok basariya sahip oldugunu belirten Çintimar, "Sporcularimizin hepsine göre kaliteleri ve degerleri var. Dünya ölçeginde de bunun rakamsal bir karsiligi var ama Ramil ve Yasmani tabii ki farkli." ifadelerini kullandi.

Çintimar, Ramil Guliyev'in birçok basariya imza attigini anlatarak, "Ramil hem Avrupa ve dünya sampiyonu hem de olimpiyat finalisti bir sporcumuz. Esmer tenli olmayip dünyada 200 metreyi kazanan ikinci sporcu, bu çok önemli, 20 saniyenin altinda kosan ikinci sporcu, yine 10 saniyenin altinda 100 metre kosan tek sporcu. Bunlar çok büyük basari." diye konustu.

Yasmani Copello ve Ramil Guliyev'in Kovid-19 nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatlari'na katilmak için ciddi hazirlik dönemi geçirdigini dile getiren Çintimar, "Yasmani 400 metre engellide 47 saniye gibi bir derece ile Avrupa Sampiyonu ve olimpiyat ikincisi oldu. Ramil ve Yasmani'nin bu olimpiyatta da hedefleri kürsünün üstünde olabilmek. Bu amaçla ciddi hazirlik dönemi geçirdiler." degerlendirmesinde bulundu.

Çintimar, söz konusu sporcularin performanslarinin her geçen gün arttigina isaret ederek, söyle konustu:

"Olimpiyat ertelenmeden önce de bu iki sporcumuz formunun zirvesindeydi. Geri dönüs yapip tekrar formlarinin zirvesini yakalamak için her ikisi de çok ciddi çabayla çalisti. Su anda form grafikleri her gün biraz daha yukariya dogru ilerliyor. Bu, olimpiyata dogru daha iyi olacaklarini ve olimpiyatlarda da final içinde yerlerini alacaklarini gösteriyor. Bu sporcularimiz lokomotif sporcularimiz, hem motivasyon kaynagimiz hem de dünyanin kabullendigi sporcularimiz."

Milli atletlerden Ramil Guliyev, son olarak Erzurum'da düzenlenen Sprint Relay Cup yarislarinda takim arkadaslariyla 4×100 müsabakasinda 38.20’lik derecesiyle yarisma rekorunu kirarken, 200 metre yarisinda ise 20.43'lük derecesiyle yarisma rekorunu yeniledi ve sezonun Türkiye'deki en iyi derecesini yapti.

Yasmani Copello ise ayni yarislarda 4×400’de takimiyla 3.02,50’lik derecesiyle önemli bir basari elde edip ikinci defa Türkiye rekorunu kirdi ve olimpiyat kota siralamasinda 19’dan 13’e tirmandi.

Kaynak: AA