Kamerun Futbol Federasyonu, Aboubakar Ve Billong Hakkindaki Sike Iddialarini Yalanladi Açiklamasi

'Iki futbolcu her zaman sportif davranislarda bulundu ve etik degerlere sadik kaldi. Federasyon iki futbolcuya tamamen güveniyor ve tüm destegini ifade ediyor'

Kamerun Futbol Federasyonu (FECAFOOT), Süper Lig'in 2020-2021 sezonunun 39. haftasinda Besiktas'in Atakas Hatayspor'u 7-0 yendigi maçla ilgili iki Kamerunlu oyuncu Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong’a yönelik sike iddialarini yalanladi.

FECAFOOT'tan yapilan açiklamada, "Türkiye Süper Ligi’ndeki bir maçta Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong’un da dahil oldugu sike olaylarinin yasandigina dair sosyal medyada iddialar çiktigini ögrendik. Iki Kamerunlu futbolcu da Besiktas’in Hatayspor karsisinda farkli galibiyet almasi için ugrastigi seklinde saçma imalara maruz kaliyor. Federasyon, iki oyuncunun karsi karsiya kaldigi hiçbir delile dayanmayan suçlamalarin böylesine kolayca yapilabilmesi karsisinda kizgin." denildi.

Ayrica, "Iki futbolcu her zaman sportif davranislarda bulundu ve etik degerlere sadik kaldi. Federasyon iki futbolcuya tamamen güveniyor ve tüm destegini ifade ediyor. Iki oyuncunun milli takima seçilmesi de tamamen teknik direktör Antonio Conceicao’nun tasarrufudur." ifadeleri kullanildi.

Kaynak: AA