Italya'dan Dünya Sampiyonluguyla Döndüler

Italya’da düzenlenen 17. CMAS Paletli Yüzme Dünya Sampiyonasi’nda bayrak yarisinda Paletli Yüzme Genç Milli Takimi dünya sampiyon oldu. Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir, Bahçelievler’de 8 yildir paletli yüzme sporu yapan Emir Yigit’i kutladi.

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonundan (TSSF) yapilan açiklamaya göre, Italya’da devam eden sampiyonada 4x50 metre su üstü bayrak yarisinda Türkiye’yi Kaan Kahraman, Beril Ülker, Zeynep Elbir ve Emir Yigit’ten olusan takimin temsil etti. Elemeleri 1.09.80 dakikalik dereceyle geçen milli sporcular finalde ise 1.08.99’luk zamanla dünya sampiyonu oldu. Türkiye’nin ardindan Italya 2’nci, Yunanistan ise 3’üncü sirayi elde etti.

“Bahçelievler’in öz evladini ayrica tebrik ediyorum”

Lignano Sabbiadoro kentindeki sampiyonada 4x50 metre su üstü bayrak yarisinda altin madalya kazanan Paletli Yüzme Genç Milli Takimini tebrik eden Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir, su ifadelere yer verdi, “Antrenör ve sporculari yürekten kutluyorum. Mutluyuz ve gururluyuz. Ülkemize bu basariyi armagan eden genç milli sporcularimizi alkisliyoruz. Bu zorlu sürecin ardindan formunu koruyarak dünya sampiyonu olmak gerçekten büyük bir basaridir. Paletli Yüzme Genç Milli Takimizi tebrik ediyorum. Bahçelievler Hasan Dogan Spor Kompleksi ve Muhsin Yazicioglu Spor Kompleksi’nde antrenmanlarini Çetin Bingül hocamizla birlikte yapan ve dünya sampiyonu olan Emir Yigit evladimizi ayrica tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA