Garanti BBVA, Türk Basketboluna Desteginin 20. Yilini Kutluyor

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Bastug: 'Garanti BBVA olarak bankacilik faaliyetlerimizin yaninda, topluma kattigimiz degeri sürekli artirma, her zaman topluma ve sosyal hayata deger yaratma gayretindeyiz' 'Basketbol uzun yillardir en büyük yatirimi yaptigimiz, gönülden bagli oldugumuz, toplumda da fazlasiyla karsiligini bulduguna inandigimiz alanlardan biri' Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu: 'Garanti BBVA, 20 yildir sadece bir sponsor degil, Türk basketbolunu daha ileriye götürmek için destegini her an hissettigimiz çok önemli bir partner oldu'.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Bastug, "Garanti BBVA olarak bankacilik faaliyetlerimizin yaninda, topluma kattigimiz degeri sürekli artirma, her zaman topluma ve sosyal hayata deger yaratma gayretindeyiz." ifadelerini kullandi.

Garanti BBVA'dan yapilan açiklamaya göre banka, Türk basketboluna desteginin 20. yilini kutluyor.

Türkiye spor tarihinin en uzun soluklu ve basarili sponsorluklarindan birine imza atan Garanti BBVA, Türkiye Basketbol Federasyonu ile yakin is birligi içinde bugüne kadar, 12 Dev Adam Basketbol Okullari’ndan altyapi milli takimlari ile A Kadin ve Erkek Milli Takimlarina uzanan çok genis bir yelpazede basketbola önemli katkilar sagladi.

Bu katkilarin toplumda ve sosyal hayatta kalici bir deger yarattigina inanan Garanti BBVA, ayni zamanda Tekerlekli Sandalye Kadin ve Erkek Milli Takimlarinin da sponsorlugunu üstlendi.

Banka, sponsorluk boyutunun yaninda 20 yildan bu yana yürüttügü iletisim çalismalari ve pazarlama faaliyetleriyle de basketbolun ve milli takimlarin markalasmasinda, basketbola olan toplumsal bilincin ve destegin güçlendirilmesinde önemli rol oynadi.

Ülke basketboluna kazandirdigi markalarin kalici bir degere dönüsmesinin gururunu yasayan Garanti BBVA, desteginin 20. yili vesilesiyle hazirladigi tanitim filmini de kamuoyuyla paylasti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Garanti BBVA Genel Müdürü Bastug, bankacilik faaliyetlerinin yaninda, topluma kattiklari degeri sürekli artirma, her zaman topluma ve sosyal hayata deger yaratma gayretinde olduklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Basketbol da uzun yillardir en büyük yatirimi yaptigimiz, gönülden bagli oldugumuz, toplumda da fazlasiyla karsiligini bulduguna inandigimiz alanlardan biri. 20 yil önce Türkiye Basketbol Federasyonu ile el ele vererek çiktigimiz bu yolda, bugün basketbolun en büyük ve en uzun soluklu destekçileri arasinda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 12 Dev Adam efsanesiyle baslayan yolculugumuzda, Federasyonumuzla uyum ve yakin isbirligi içinde basketbolun gelisimine katkida bulunmak, 20 yil boyunca sundugumuz destegin kalici degerlere dönüstügünü görmek bizi gururlandiriyor.

Birlikte daha nice basarilari kutlayabilmeyi umuyor ve Türkiye Basketbol Federasyonu'na tesekkür ediyoruz. Bu vesileyle Avrupa Kadinlar Basketbol Sampiyonasi'nda ülkemizi bir kez daha gururla temsil edecek Potanin Perileri'ne, olimpiyat elemelerinde yer alacak 12 Dev Adam'a ve Paralimpik Oyunlar'da mücadele edecek 12 Cesur Yürek'e gönülden basarilar diliyoruz."

- "2001'den bu yana süren is birligimiz ve elde ettigimiz sonuçlar Türk sporunda örnek olacak nitelikte bir noktada duruyor"

Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, Garanti BBVA'nin, 20 yildir sadece bir sponsor degil, Türk basketbolunu daha ileriye götürmek için destegini her an hissettikleri çok önemli bir partner oldugunun altini çizdi.

Basketbolun güçlenmesi ve bugün geldigi noktaya ulasmasinda Garanti BBVA'nin katkilarinin yadsinamayacagini aktaran Türkoglu, su degerlendirmelerde bulundu:

"2001'den bu yana süren is birligimiz ve elde ettigimiz sonuçlar Türk sporunda örnek olacak nitelikte bir noktada duruyor. Geçen sürede, hem tarihte yerini almis basarilar elde ederken hem de Türk basketbolunun gelecegini olusturmakta önemli adimlar attik, atmaya devam ediyoruz. Altyapi milli takimlarimiza ve 12 Dev Adam Basketbol Okullari'na yaptiklari katkilara ek, bu yil Basketbol Gençler Ligi'ne de isim sponsoru olarak Garanti BBVA BGL'de gelecegin yildiz basketbolcularinin gelisimine sunduklari destek bizler için çok degerli. 4 sezondur devam eden, 2020-21 sezonunda kizlar kategorisini de düzenledigimiz Garanti BBVA BGL, daha simdiden üst liglerde takdir toplayan basketbolcular çikarmayi basarmis önemli bir lig.

Inaniyorum ki, Garanti BBVA BGL sayesinde milli takimlarimiza basarili sporcular kazandirip, parlak bir jenerasyon yetistirecegiz. Iki degerli markanin birbirlerini daha ileriye götürmek için yaptiklari is birlikleri olarak gördügümüz sponsorluk anlasmalarimiza büyük önem veriyoruz. Türk basketbolunu daha ileri tasimak için çiktigimiz yolda, is birliklerimizin sadece genis kapsamli degil ayni zamanda uzun vadeli ve istikrarli olmasi da bizi güçlü kiliyor. Bu anlamda, ortakligimizin 20. yilinda daha büyük basarilara Garanti BBVA ile beraber yürüyecek olmaktan büyük mutluluk duyuyor, tüm Garanti BBVA ailesine ve Genel Müdür Sayin Recep Bastug’a bir kez daha tesekkür ediyorum."

- Garanti BBVA'nin Türk basketboluna destegi, 2001 yilinda basladi

Açiklamada yer alan bilgiye göre, Garanti BBVA'nin Türk basketboluna destegi, 2001 yilinda Türkiye'de düzenlenen Avrupa Basketbol Sampiyonasi öncesi A Erkek Milli Takimi'na sponsor olmasiyla basladi.

Türkiye'nin tanitimi ve kamuoyunun basketbola desteginin çok önemli oldugu dönemin sartlarinda saglanan sponsorluk ve genis kapsamli tanitim çalismalari, ülke basketbolunun en yetenekli oyuncularinin bir araya geldigi kadronun tarihi basarisiyla birlesince "12 Dev Adam" efsanesi dogdu.

Garanti BBVA, 12 Dev Adam marka ve logosunu Türk basketboluna hediye ederek, bu gurura ortak olmanin mutlulugunu yasadi.

12 Dev Adam'in verdigi ilhamla, 2002 yilinda Türkiye Basketbol Federasyonu is birligiyle çocuklara dogrudan dokunan, sporla hayatlarina yeni bir anlam katan 12 Dev Adam Basketbol Okullari (12 DABO) projesini hayata geçirdi.

Türkiye genelinde çocuklara basketbol egitimi veren 12 DABO, basketbol sevgisini olusturmak ve bilinçli bir basketbol ailesi yaratmak amaciyla çalismalarini sürdürürken ayni zamanda birçok ilde lisansli sporcu sayisinin artmasini da sagladi ve daha fazla çocugun basketbol tanismasina olanak verdi.

Proje 2018 itibariyla, gelecegin "12 Dev Adam"lari ve "Potanin Perileri"ni kesfetmek ve yetistirmek üzere gelistirildi ve milli takim altyapi antrenörleri tarafindan yapilan taramalar sonucunda seçilen sporcularin Türk basketbolunun altyapisini olusturmak üzere egitim gördügü bir yetenek havuzuna dönüstü.

- Garanti BBVA, Basketbol Gençler Ligi’nin sponsorlugunu da üstlendi

Garanti BBVA'nin Türk basketboluna desteginin önemli bir adimi da 2005 yilinda Kadin Milli Takimi sponsorlugu oldu.

Garanti BBVA, A Milli Kadin Basketbol Takimi için de o yil Türkiye'de gerçeklestirilen Avrupa Kadinlar Basketbol Sampiyonasi öncesinde 12 Dev Adam örnegine benzer bir isim ve logo çalismasi yaparak kadin basketboluna "Potanin Perileri" ismini armagan etti.

Isim, logo ve iletisim çalismalariyla markalastirdigi A Milli Takimlarin yaninda altyapi milli takimlarinin da sponsoru olan Garanti BBVA son olarak, Basketbol Gençler Ligi’nin (BGL) sponsorlugunu da üstlendi.

Kizlar kategorisinin ilk kez eklendigi BGL bu yil, Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi adiyla, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafindan, salgin sartlari dikkate alinarak özel bir formatta düzenlendi.

Altyapilardaki kiz ve erkek oyuncularin tecrübe kazanmasi, rekabet ortaminda kendilerini gelistirerek A takim ve milli takimlara hazirlanmasina imkan taniyan BGL, yogun bir sezon programi ve mayis ayindaki finallerin ardindan basariyla tamamlandi.

Garanti BBVA Türkiye Basketbol Federasyonu ile yürüttügü is birliginin yaninda, tekerlekli sandalye basketbolunun gelisimi için de önemli katkilar sunuyor.

Garanti BBVA bu kapsamda 2013 yilindan bu yana, "12 Cesur Yürek" adini verdigi Tekerlekli Sandalye Erkek Basketbol Milli Takimi ile "12 Sihirli Bilek" adini verdigi Kadin Milli Takimi'na destek olarak, takimlarin Avrupa ve Dünya sampiyonalari ile Paralimpik Olimpiyatlara katilmasinda, uluslararasi basarilar elde etmesinde önemli pay sahibi oldu.

Kaynak: AA