Elinde Maç Bileti Olan Her Türk Vatandasi Karayolu Ile Gürcistan'dan Azerbaycan'a Geçis Yapabiliyor

Türkiye’nin farkli noktalarindan dünden bu yana çok sayida Türk vatandasi Türkiye’nin Azerbaycan’da oynayacagi Galler ve 20 Haziran Isviçre maçlarini izlemek üzere Gürcistan üzerinden Azerbaycan’a geçis yapiyor.

EURO 2020 açilisinda Roma’da Italya’ya 3-0 maglup olan A Milli Takim, A Grubu’nda kalan 2 maçinin ilki olan Galler maçini Azerbaycan’in baskenti Bakü’de bu aksam saat 19.00’da Bakü Olimpiyat Stadi’nda oynayacak. Hem bu aksam oynanacak Galler maçinda hem de 20 Haziran Pazar günü Isviçre ile karsilasacak maç için ülkelerine destek vermek isteyen Türk vatandaslari Sarp Sinir Kapisi’ndan geçis yaparak Gürcistan üzerinden Azerbaycan’a geçis yapiyor.

Azerbaycan’in kara sinirlari salgin nedeniyle kapali olmasi hava yoluyla girislerde ise asi karti veya Covid-19’u atlattiklarina dair belge ibraz etmeleri sartiyla Gürcistan-Azerbaycan sinirinda sadece Türk ve Rus vatandaslarina müsaade ediliyor. Maçlara bileti olan Büyük Britanya, Isviçre ve Türkiye vatandaslari, Azerbaycan’a hem hava hem de kara yoluyla Covid-19 testinin negatif oldugunu dogrulayan belge ile giris yapabiliyor.

Öte yandan Gürcistan ve Azerbaycan’daki Türk elçilik yetkilileri, Azerbaycan’a yolculugun Gürcistan üzerinden yapilmasi durumunda, anilan güzergahta tamir bakim servisi bulmakta karsilasilan zorluk nedeniyle, vatandaslarimizin araç bakimini yola çikmadan yaptirmalari uyarisinda bulunuldu. Kalite açisindan benzin ihtiyacinin büyük istasyonlardan giderilmesi ve Azerbaycan’in para birimi Manat bulundurulmasi da istendi.

Kaynak: İHA