Dünya Sampiyonu Para Atletler, Çilek Toplayarak Stres Atti

VIRTUS Dünya Para Atletizm Sampiyonasi'nda 5 altin, 4 gümüs ve 8 bronz madalya kazanan milli sporcular, Samsun'da çilek topladi.

Polonya'da 7-14 Haziran tarihlerinde düzenlenen VIRTUS Dünya Para Atletizm Sampiyonasi'ndan önemli derecelerle dönen milli sporcular, Samsun'da çilek toplayarak stres atti.

Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, organizasyonda 5 altin, 4 gümüs ve 8 bronz madalya kazanip, kadinlarda takim halinde dünya sampiyonu olan 9 milli sporcudan Samsun'a dönen 6'sini, sampiyonanin stresini atmalari için çilek bahçesine götürdü.

Milli sporcular, ellerine makas alarak tek tek çilek toplamanin mutlulugunu yasadi.

- Altin madalyasini, ameliyat olan annesine hediye etti

Cirit atmada dünya sampiyonu olan, gülle ve disk atmada ise üçüncü sirayi elde eden Eda Yildirim, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'na kendilerine verdikleri destek için tesekkür etti.

Yildirim, "Gülle atma ve disk atmada üçüncülük kazandiktan sonra annemin ameliyat oldugunu ögrendim. Sonra annem ve ülkem için yaristim. Cirit atmada birincilik kazaninca, madalyami anneme hediye ettim. Takim halinde ise dünya sampiyonu olduk. Onu da milli sporcular olarak sehitlerimize armagan ettik." ifadelerini kullandi.

Yildirim, hayatinda ilk kez çilek topluyor olmanin sevincini yasadigini da söyledi.

Milli sporcu Muhsine Gezer, 800 metre kosuda dünya sampiyonu olmaktan duydugu mutlulugunu aktararak, Türk bayragini göndere çektirmenin onurunu yasadigini dile getirdi.

Dogayi çok sevdigini kaydeden Gezer, sampiyonanin ardindan çilek toplayarak stres attiklarini anlatti.

Sampiyonayi 400 metre engelli ile heptatlon branslarinda altin, yüksek atlamada gümüs ve 100 metre engellide bronz madalya kazanarak tamamlayan Fatma Damla Altin ise organizasyonun kendileri için güzel sona erdigini vurguladi.

- Göz: "Mutlu olmalarini sagladik"

Antrenör Aytunç Göz, 9 kisilik milli takim kafilesinin 6 sporcusunun Samsun'dan katildigini aktararak, "Bu da bizim için ayri bir mutluluk kaynagiydi. Sampiyona zorlu geçti ama 5 altin, 4 gümüs ve 8 bronz almayi basardik. Uzun süredir sporcularimiz kamptaydi ve bu süreçte çok zorlandilar. Onlarin biraz olsun nefes almasi için böyle bir çilek toplama etkinligi yaptik ve mutlu olmalarini sagladik." degerlendirmesinde bulundu.

Kadroda Tokyo Paralimpik Oyunlari'na katilacak sporcular olduguna isaret eden Göz, "Paralimpik Oyunlari'na 10 hafta kaldi ve çalismalarimiza yeniden baslayacagiz. Sporcularimizin oyunlarda mutlaka madalya kazanmasini istiyoruz." diye konustu.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu da milli sporcularin Dünya Sampiyonasi'nda Türkiye'ye büyük onur yasattiklarini ifade etti.

Kaynak: AA