Bütün Zorluklari Geride Birakarak Sampiyon Oldu

Aydin Kusadasi’nda gerçeklesen Türkiye Gençler Muay Thai Sampiyonasi Milli Takim seçmelerinde 1’inci olarak Tayland’da yapilacak dünya sampiyonasina vize alan Sakaryali sporcu Yaren Yilmaz, “Sert bir spor oldugu dogru ama bir kadin olarak aldigim profesyonel egitimle buralara kadar geldim. Bu sporu yapan herkesin hayali olan Tayland hedefine ulasabildigim için gururlu ve mutluyum” dedi.



Türkiye Muay Thai Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanligi’nin katkilariyla 01-07 Haziran tarihleri arasinda Milli Takim seçme müsabakalari Aydin’in Kusadasi ilçesinde gerçeklestirildi.

Türkiye’nin çesitli il ve ilçelerinden yaklasik 630 sporcu Aralik ayindaki Tayland’da yapilacak dünya sampiyonasinda Türkiye’yi temsil etmek için yaristi. 48 kilo alt gençlerde rakiplerini geride birakarak sampiyon olan Sakaryali sporcu Yaren Yilmaz, dünya sampiyonasinda milli takimi temsil etme hakkini elde etti. 4 senedir sporla ilgilendigini ve bundan önceki senelerde de Tayland vizesini kil payi kaçirdigini aktaran Yilmaz, dünya sampiyonasinda ülke ve bayragimizi en iyi sekilde temsil etmek için çalismalarini hiz kesmeden sürdürüyor.

Idmanlarda yasadigi zorluklara ragmen çalismalarinin karsiligini almanin mutlulugunu yasayan 15 yasindaki Muay Thai sporcusu Yaren Yilmaz, "11 yasinda basladim bu spora. Spora her zaman bir ilgim vardi aslinda. Ailemin de biraz destegiyle bu yola koyulmus oldum. 4 seneden beri dövüs sporu ile ilgileniyorum. Çok içine kapaniktim aslinda dövüs sporu hiç bana göre degildi. Hatta geldigim zaman dövüsmek bile istemiyordum, bana göre tam tersine bir spordu. Daha sonrasinda hocamin destegi ve motivasyonu ile beraber buralara kadar geldim. Idmanlarda çok zorluklar yasadim, yaralar aldim, agrilarim ve sakatliklarim oldu. Ama bunlara ragmen çalismalarimizin karsiligini aldik" dedi.



"Ülke ve bayragimi en iyi sekilde temsil edecegim"

Muay Thai’nin sert bir spor oldugunu ancak aldigi profesyonel egitimler sayesinde bu noktaya geldigini ve her kadinin bu sporu yapabilecegini ifade eden Yilmaz, "Sert bir spor oldugu dogru ama bir kadin olarak aldigim profesyonel egitimle buralara kadar geldim. Her kadin bu dövüs sporunu yapabilir, kendini savunabilir. Biz kadinlar olarak erkeklerin yaptigi her seyi yapabiliriz bence. Kusadasi’nda yapilan Milli Takim seçmesi Türkiye Sampiyonasi’nda 1’inci oldum ve Tayland’da yapilacak Dünya Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandim. Daha yeni geldik ama tüm hiziyla idmanlarimiza basladik. Çok çalisiyoruz ve insallah Allah’in izniyle de Dünya Sampiyonasi’nda ülkemi ve bayragimi en iyi sekilde temsil edecegim" diye konustu.



"Tayland hayalini gerçeklestirdigim için mutluyum"

Geçen yillarda Tayland hayalini kil payi kaçirdigini ve çalismalari neticesinde bu hayalini gerçeklestirdigi için gurur duydugunu belirten Yaren Yilmaz, "Tayland’a gitmek bu sporu yapan tüm sporcularin neredeyse hayali. Ve ben bunu gerçeklestirdigim için çok gururlu ve mutluyum. Türkiye Sampiyonasi’nda 1’inci oldugumda çok sevindim ve gururlandim gerçekten. Çok çalistik çünkü. Geçtigimiz yillarda kil payi kaçti her sey, ama hocamin büyük destegi ve motivasyonuyla çok iyi hazirlandik. 1’inci oldugumda çok mutluydum, anlatilamaz bence. Bu yolda bizi destekleyen aileme, hocama, tüm arkadaslarima ve spordaki partnerlerime hepsi çok yardimci oldular ve hiç desteklerini esirgemediler, hepsine tesekkür ediyorum" seklinde konustu.



Sampiyon hocanin, sampiyon ögrencileri

Yaklasik 21 yildir spor ile ugrasan ve sayisiz sporcu yetistiren antrenör Serkan Yilmazer, "Sayisiz sporcu ve sampiyonlar yetistirdik. Spora 2000’li yillardan itibaren basladim. 2000’li yillardan sonra kendi dövüs ve maçlarim oldu. Onlarda da basari ve basarisizliklarimiz oldu. En son 2018-2019 yillarinda Kick Boks ve Muay Thai’de de sampiyonluklar yasadim kendi adima. Sporcularima dogru yol gösterdigime inaniyorum. Çünkü sampiyon hocanin, sampiyon ögrencileri onlar. Sayisiz sporcumuz var ve maçlara hazirlaniyorlar. Yaren’de bunlardan bir tanesi ve onunla çok gururlandik. Çünkü son 2 senede kil payi sampiyonluklari kaçirmisti, çokta yetenekli bir sporcu. Hiç birakmadik, sakatliklarimiz oldu hatta bu maça giderken yine sakatliklarimiz oldu ama bunu da astik 1 ay içerisinde çok iyi bir geri dönüs yaptik. Maçlarimizin hepsini kusursuz ve hatasiz bir sekilde tamamladik. Çok gururluyuz, elimizden geleni yapmaya her zaman devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

"Dünya sampiyonu olarak Istiklal Marsimizi okutmayi hedefliyoruz"

Dünya sampiyonlugu hedeflediklerini söyleyen Yilmazer, "Tayland hayalimiz gerçeklestirdik ve hazirliklarina basladik. Çok siki bir sekilde hazirlanip orada Istiklal Marsimizi okutmayi istiyor, Dünya Sampiyonlugu hedefliyoruz. Buna karsilik kararli ve azimli sekilde çalismalarimizi sürdürecegiz. Çalismalarimizin karsiligini almis olmak bizi çok mutlu etti. Ayni zamanda bir antrenör için; sifirdan yetistirdigi yani emeklemeyi, yürümeyi ögrettigi yani her sey ile kendisinin yetistirdigi sporcusunun bu sekilde basarili olup ülkeyi temsil etme yoluna kadar ilerleyebilmesi bizim için çok onur verici, bütün yorgunluklarimizi unutuyoruz. Ve insallah Tayland’da Dünya Sampiyonu olursak daha da mutlu olacagiz. Bizi destekleyen sporcu velilerimize, çevremizdeki tüm herkese tesekkür ederiz" dedi.



"Sertlik sporculara yaris anlamina geliyor"

Antrenör Serkan Yilmazer, “Muay Thai sporu sert bir spor ama bu sertlik yarismacilara göre degisiyor. Çünkü bütün dövüs sporlari savunma üzerine kurulur. Savunmayi çok iyi ögrendiginiz için bu sertlik size göre bir yaris anlamina geliyor. Yani artik dövüsten çikiyor is, bilmeyen insanlar için kavga olabilir ama bizim için tamamiyla yarismak ve bu yarista da bir numarayi her zaman korumak bizim için çok gurur verici” diye belirtti.

Kaynak: İHA